HWLBlog

BLIV KLOGERE PÅ

SENESTE NYHEDER

Skrevet

RUDO – flabet italiensk lillebror indtager Illum

Rudo, Copenhagen, 2016

RUDO er det nyeste skud på stammen inden for italienskinspireret kogekunst med kant. Christian F. Puglisi og resten af holdet bag de gastronomiske succeser BÆST, Mirabelle, Manfreds og Relæ har med åbningen i Illum bragt et stykke af Nørrebro med sig til indre by. Denne gang støver de en nærglemt klassiker af til de trendy og eventyrlystne københavnere, naturligvis med et twist: Cocktail hour – Italian style.

Læs mere RUDO – flabet italiensk lillebror indtager Illum

Skrevet

Opskrift på hjemmelavede luksus romkugler og træstammer

image5 kopi

HW Larsens hjemmebager har endnu en gang været i køkkenet, og denne gang har projektet været romkugler og træstammer.
Denne opskrift på romkugler og træstammer er super nemme at følge, og de kan laves af alle, uanset niveau i et køkken.
Så mangler man lidt hjemmelavet kage til kaffen, er dette to rigtig gode bud.

Læs mere Opskrift på hjemmelavede luksus romkugler og træstammer

Skrevet

Almond Blossom – vi kan ikke blive trætte af macarons

Almond Blossom

Af Jacob Høedt Larsen

”Vi havde sommerfugle i maven, da vi åbnede kasserne med æskerne til vores macarons. Vi har bestilt 50.000, men hver enkelt af dem er som et lille barn for mig. Det er det samme, når vi lægger hver enkelt macaron i æskerne. Hver eneste lille æske er blod, sved og kærlighed.”

Læs mere Almond Blossom – vi kan ikke blive trætte af macarons

Skrevet

Bagerlandsholdet: Sådan starter du din egen surdej

Sådan starter du din egen surdej

En god surdej er en essentiel ingrediens, når du skal lave surdejsbrød i alle afskygninger, herunder er det populært når du skal lave hjemmelavet rugbrød. Surdejen er en kultur af gærsvampe og mælkebakterier, der anvendes som hævemiddel til brødbagning. Dejen giver en let og lækker syrlig smag til brødet. Læs mere Bagerlandsholdet: Sådan starter du din egen surdej

Skrevet

Lagkage opskrift med hjemmelavede lagkagebunde og jordbærmousse

IMG_0425

H.W. Larsens hjemmebager har været i gang, og har delt en nem lagkage opskrift med os.
Lagkagen består af hjemmelavede og luftige lagkagebunde, og er desuden fyldt med lækker jordbærmousse.

Læs mere Lagkage opskrift med hjemmelavede lagkagebunde og jordbærmousse

Skrevet

Hvad er Bocuse d’Or

bocuse

Bocuse d’Or kaldes ofte verdensmesterskabet for kokke. Konkurrencen, som finder sted hvert andet år i Lyon, blev stiftet i 1987 af den franske køkkenchef Paul Bocuse. Konkurrencen holder altså 30 år jubilæum i år.

Han vælger hver gang råvarer, som deltagerne skal bruge til at udarbejde en fiskeret og en kødret. Kødretten i år skal eksempelvis bestå af Bressekyllling. Kokkene – og dem er der kun 11 af, når konkurrencen løber af stablen i slutningen af januar 2017 – har fem timer til at lave retterne. Det kræver til gengæld minutiøs og lang forberedelse. Da H.W. Larsen talte med den danske deltager Morten Falk i slutningen af sommeren 2016, var han allerede for længst i gang med at øve. Se artiklen her: http://www.hwl.dk/da/blog/2016/10/11/morten-falk/

Det er som nævnt Morten Falk, som sammen med sin assistent Emil Rodam skal forsvare de danske farver i år. Langt de fleste vindere af konkurrencen har været

Skrevet

Danskerne og Bocuse d’Or

hvad_er_bocuse_d_or

Bocuse d’Or er en rigtig fransk konkurrence. Maden er fransk, og langt de fleste vindere har gennem tiderne også være franskmænd. Men Norden – og Danmark – har faktisk klaret sig rigtigt godt gennem tiderne.

Den første dansker, der kom på podiet i konkurrencen var Jens Peter Kolcbeck. Han vandt sølv (Bocuse d’Argent) i 1993. Han har blandt andet været køkkenchef hos Dronning Margrethe og ejet Restaurant Christie’s i Tønder.

I 2005 var det så Rasmus Kofoeds tur. I 2005 blev det til bronze, året efter sølv, før Rasmus Kofoed i 2011 som den første – og hidtil eneste dansker – kunne hjemføre Bocuse d’Or trofæet i guld. De tre trofæer står i dag i hans restaurant Geranium.

To år senere – i 2013 – sendte Danmark så Jeppe Foldager til Lyon. Jeppe Foldager vandt sølv efter franske Thibaut Ruggeri. Han er i dag køkkenchef på Alberto K.

I år er det så Morten Falk, der skal forsvare de danske farver. Vi ønsker ham al mulig held og lykke og håber, at han kommer hjem med en statuette.

Skrevet

Velkommen bag de blå døre…

hwl-butik

LIDT OM H.W.LARSEN OG ANEKDOTER FRA EN LIVLIG ARBEJDSPLADS
Vi håber at du nyder vores butik og de gamle vinde fra fortidens Kødby, når du kigger ind. For vi prøver at være et helle i en hektisk by, hvor Kødbyen nu er blevet ”pæn”, og hvor vi sætter pris på at byde dig velkommen med højt humør og kæmpe smil.
AF BO LARSEN, 3. GENERATION AF STOLTE KØDBY-FOLK

Læs mere Velkommen bag de blå døre…

H.W.Larsen på Facebook

Vil du gerne være på forkant i restaurationsbranchen? Så følg H.W.Larsens Facebook side, her får du de seneste opdateringer så snart det sker.

Ved at følge med på kanalen bliver du opdateret på ekslusive Facebook-tilbud, nyheder, konkurrencer og opdatering som eksempelvis hvor den nye hotte restaurant er åbnet.