Skrevet

Her opskriften på Bagerlandsholdets lækre grydebrød

Bagerlandsholdets Grydebrød

Der er intet bedre end friskbagt brød, så vi har taget en snak med Bagerlandsholdet om hvordan man lidt lettere får et rigtig godt og flot resultat med sit brød, og har fået deres helt egen opskrift på et rigtig lækkert grydebrød, prøv selv!

Du får nemlig et rigtig flot brød ved at bage det ved høj varme i en støbejernsgryde f.eks en Staub Cocotte.

Grunddej til grydebrød:

400 g.  Vand
180 g.  Mørk øl
400 g.  Italiensk hvedemel
150 g.  Ølandshvedemel
2 g.  Gær
15 g.  Salt


Fremgangsmåde:

  1. Alle ingredienser æltes på en røremaskine ved lav hastighed i 4 min, hvorefter saltet tilsættes, og dejen æltes yderligere 4 min. ved høj hastighed.
  2. Tildæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hvile i ca. 10 – 12 timer – gerne ved ca. 13 – 15°c.
  3. Dagen efter hældes dejen ud på bordet, som er drysset med mel, hvorefter dejen foldes ind over sig selv af ca. tre – fire omgange.
  4. Kom en lille smule olie i en skål, hvorefter den drysses med mel, og placer dejen nede i – tildæk den igen med husholdningsfilm.
  5. Forvarm ovnen til 250°c og sæt gryden ind, så den bliver godt gennemvarm.
  6. Når ovnen er varm tages gryden ud, hvorefter den færdig rasket dej vendes forsigtigt ned i. Sæt låget på, og bag brødet ved 230°c i ca. 30 min. hvorefter låget tages af. Lad brødet bage i yderligere 15 – 20 min.
  7. Brødet skal vendes ud af gryden så snart det er færdigt.
  8. Dejen kan også anvendes til at lave et ”grillbrød”
  9. Samme fremgangsmåde på selve dejen, men efter dejen er hældt i gryden, kommes der en hvidløgsolie med urter oven på, hvorefter der drysset med flagesalt.

 

Hvidløgsolie:

2 g.           Fed hvidløg – hakkes meget fint.
5 g.           Finsnittet frisk estragon.
15 g.         Finsnittet basilikum.
100 g.        Olivenolie.

H.W. Larsen har indledt et samarbejde med Det Danske Bagerlandshold, holdet består af en række engagerede og passionerede fagfolk, som dedikerer deres hverdag til at konkurrere inden for bager disciplinen. Landsholdet er sammensat af fagfolk fra hele landet og disse er nøje udvalgt af landstræneren. Bagerlandsholdet blev til efter enighed mellem tre parter, som repræsenterer hver deres organisation. Bag dannelsen af Det Danske Bagerlandshold står Bager – og konditormestre i Danmark, Zealand Business College i Ringsted (hvor landsholdet til daglig holder til), og Københavns Bagerlaug.

(Visited 19.904 times, 2 visits today)

Kommentarer

comments