Skrevet

Trykkoger – Sådan får du bedre mad på 1/4 af tiden

En trykkoger er en genial køkkenmaskine, der hæver kogetemperaturen i gryden til 125 grader og dermed nedbringer tilberedningstiden til ca. ¼ af tiden – og smagsoplevelsen bliver endda bedre.

Stribevis af kokke, deriblandt Michelin-kokken Christian F. Puglisi, bruger og anbefaler den. Christian F. Puglisi kalder den i Politiken “genial” og ser den som en genvej til gode madoplevelser.

 

“En ret, der normalt skal stå og småkoge i 3-4 timer, kan man lave på 50 minutter. Det er jeg meget fascineret af. Det er sgu et redskab, der vil noget. Men det er ikke bare et spørgsmål om at skære hjørner – i en trykkoger får man også en mere intens smag.” siger Christian F. Pugligsi.

Den geniale gryde er med fuld fart på vej ind i de danske køkkener igen, og med god grund. Den sparer tid. Både i de professionelle køkkener og i det private hjem kommer trykkogeren fuldt til sin ret. Den nedbringer nemlig tilberedsningstiden til en brøkdel.

Her er et par eksempler på tilberedningstider:

– Grøntsager, under 5 minutter
– Coq au vin, 10 minutter
– Gullasch, 20 minutter
– Lammeskank, 30 minutter

Du kan også eksperimentere med saucer, der får en anden smag, da de skal stå kortere tid.

Trykkogeren er et fremragende eksempel på, at godt køkkenudstyr giver bedre madoplevelser.

 

Vi anbefaler trykkogeren fra Spanien

Vi har været på jagt hos vores leverandører for at finde det bedste bud på en god trykkoger, og vores anbefaling er trykkogeren fra Spanske Lacor. Lacor har mange års erfaring med at lave denne type gryder, og denne model findes med en kapacitet på både 6 og 8 liter.

Gryden er i en god solid kvalitet, og med gode solide håndtag, let lukkemekanisme og indstilling.

Se et udvalg af dem her

 

Sådan virker den

Vi har talt med Jonas Vigkilde, med forfatter til kogebogen To Mand og en trykkoger og som også driver det gode initiativ Fars Køkkenskole. Bogen er en hyldst til trykkogeren og bogen er proppet med masser af inspiration og gode retter i denne humørfyldte kogebog.

Han har også lavet en børnevenlig video der viser hvordan man bruger trykkogeren til at lave Pulled Chicken, se med her.

 

(Visited 2.802 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments