Skrevet

Sådan laver du pasta i verdensklasse…

Sådan laver du lækker pasta selv

Hvis der én ting, der får en pastaret til at smage fantastisk, så er det en god frisk hjemmelavet pasta, og heldigvis er det utroligt let at lave. Med få ingredienser og godt køkkenudstyr er du på vej til bedre madoplevelser.

Grundopskriften på frisk pasta er enkel: 1 æg til 100 gram mel, altså:

  • 1 æg
  • 100g Typo-00 mel (fintmalet durum hvedemel)
  • 1/2 teske olivenolie

Sådan laver du selv pasta:

1. Vej mel af i en skål og slå æg ud ned i melet, tilsæt lidt oliven olie. Du kan ælte dejen med hænderne, men er godt hjulpet med en røremaskine med dejkroge, eller en køkkenmaskine. Har du en køkkenmaskine kan det være en fordel at starte med k-spaden og så når dejen har samlet sig skifte til dejkrogen.

2. Dejen æltes til den er glat, elastisk og ensfarvet, den må ikke klistre. Du kan finjustere dejens konsistens ved at tilsætte en lille smule mel hvis den klistrer, og en smule vand hvis den sprækker.

3. Pak dejen ind i køkkenfilm og lad den hvile en lille times tid.

4. Rul pastaen tynd på din pastamaskine, eller med et pasta modul til din køkkenmaskine. Det er absolut lettest på en automatisk maskine, så har man man begge hænder frie til at arbejde med.

Når du ruller pastaen på maskinen, tager du en håndfuld pasta af gangen og klemmer den så flad som muligt med hænderne inden du putter den i maskinen. Rul dejen på tykkeste indstilling, fold dejen og rul den igennem en gang mere, herfra kan du trappe ned i tykkelse trin for trin til du opnår den tykkelse du ønsker. Når du har rullet pastaen, kan du derfra enten bruge den som den er til lasagneplader, eller skære den tyndere med forskellige typer tilbehør til pastamaskinen.

TIP: Drys pastaen med rigeligt mel efter den er skåret til, så klæber strimlerne ikke sammen.

HUSK: Når du koger pasta, så sørg for at have RIGELIGT med vand i en god stor gryde, godt med salt og ingen olie i kogevandet, og sidst men ikke mindst at godt køkkenudstyr giver bedre madoplevelser!

Kommentarer

comments