Skrevet

Almond Blossom – vi kan ikke blive trætte af macarons

Almond Blossom

Af Jacob Høedt Larsen

”Vi havde sommerfugle i maven, da vi åbnede kasserne med æskerne til vores macarons. Vi har bestilt 50.000, men hver enkelt af dem er som et lille barn for mig. Det er det samme, når vi lægger hver enkelt macaron i æskerne. Hver eneste lille æske er blod, sved og kærlighed.”

Sådan siger Hina Aftab om sine æsker med macarons, som hun siden efteråret 2016 har produceret sammen med sin mand Sarfraz i Sydhavnen. Lige nu kan man købe de små franske kager på toppen af Illum i København, men Hina og Sarfraz vil også gerne levere macarons til større restauranter og hoteller. Og så drømmer de om tehuse med lækre kager og macarons – som man finder dem i Frankrig. ”Men vi har ikke gjort så meget for at markedsføre os endnu,” siger de.

“Vi kan ikke blive trætte af macarons.”

Tre års produktudvikling

Hina og Sarfraz har brugt tre år på projektet. Tre år, hvor de hver eneste dag, stort set hele tiden, har tænkt på macarons – og talt om macarons.

En macaron er en lille sød marengs-kage lavet af blandt andet æggehvide, flormelis og mandler – deraf navnet på den virksomhed, som Hina og Sarfraz har startet, Almond Blossom. Man fylder kagerne med forskellige former for ganache eller smørcreme. Hina og Sarfraz blev forelskede i de små kager i Frankrig.

”Man tager en bid af noget af det bedste af det bedste fra hele verden. Det var den følelse, jeg kunne lide i Frankrig – og det er det, jeg vil give herhjemme,” siger Hina.

De havde igennem længere tid været på udkig efter et produkt at starte en virksomhed omkring. Valget faldt på macarons, og så gik de i gang med at researche og finde ud af, hvordan man kunne starte en produktion af macarons i Danmark. Det tog lang tid, for Hina og Sarfraz ville lave kager i verdensklasse.

”Det er virkelig vores lille barn. Vi elsker det, og vi lever og ånder for det. Det har været med os i tre år nu” siger Hina.

Macarons

Macarons med smag af rose.

Hina har svært ved at pege på en favorit mellem alle kagerne. Men alligevel siger hun: ”Min favorit i Frankrig har været rose. Den har også været den sværeste at udvikle for os. Det har næsten taget os tre år at lave den helt rigtigt. Der er nogle minder hos mig, som skal med i den. Vi bruger tre forskellige roser i den. Jeg synes, at alle macarons er gode på hver deres måde. Men rosen er speciel.”

For mere info besøg www.almondblossom.dk

Specialfremstillet disk

H.W.Larsen har hjulpet Almond Blossom med den fantastisk flotte disk i Illum Rooftop. Disken er specialfremstillet ned til mindste detalje. Kim Semelin fra H.W.Larsen har tegnet den i samarbejde med Hina og Sarfraz, og montageafdelingen har lavet selve disken.

Derudover har H.W.Larsen leveret ovne til Almond Blossoms produktionskøkken i Sydhavnen. Bagningen af de små macarons er helt afgørende. Derfor har de valgt en ovn fra den danske virksomhed Hounö.

H.W.Larsen hjælper virksomheder som Almond Blossom med hele processen fra tegning til færdigt storkøkken. Det kræver nemlig erfaring og viden at skabe et køkken, som fungerer optimalt for dem, der skal bruge det.

(Visited 616 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments