Skrevet

Opskrift på hjemmelavede luksus romkugler og træstammer

HW Larsens hjemmebager har endnu en gang været i køkkenet, og denne gang har projektet været romkugler og træstammer.
Denne opskrift på romkugler og træstammer er super nemme at følge, og de kan laves af alle, uanset niveau i et køkken.
Så mangler man lidt hjemmelavet kage til kaffen, er dette to rigtig gode bud.

Opskrift på luksus romkugler/træstammerimage2

  • Kagerester (ren kage, må ikke indeholde creme eller mousse) (1 kg.)
  • Revet marcipan (200 g.)
  • Smeltet chokolade (200 g.)
  • Kakaopulver (2 spsk.)
  • Hindbærmarmelade (4 spsk.)
  • Rom (2 spsk.)
  • Mandelessens (2-3 spsk.)

Smuld kageresterne i en skål, og rør dem med en K-spade.
Kom de resterende ingredienser i skålen, og rør godt til – smag evt. til.
Benyt en portionsske til at fordele massen i lige store størrelser, og tril dejen til kugler.
Vend herefter kuglerne i krymmel eller kokos.

Romkuglerne skal opbevares på køl.

Opskrift på hjemmelavet choko-krymmelkry

  • Pasteuriseret æggehvider (2 bægre)
  • Kakaopulver (1,5 spsk.)
  • Florsukker (400 g.)

Alle ingredienser kommes i en skål, og piskes sammen med en el-pisker, i ca. 5 minutter.
Massen skal danne bløde toppe, når piskeriset tages op.
Kom herefter massen i en sprøjtepose med en tyl nr. 1.
Massen trykkes ud i lange lige linjer, og hakkes i stykker, når den er størknet.

Opskrift på marcipanbeklædning til træstammer

image9 kopi

  • Marcipan (375 g.)
  • Glukose (0,5 dl)
  • Florsukker (5 spsk.)
  • Chokolade (300 g.)

Marcipan, glukose og florsukker røres sammen med en K-spade, og æltes herefter i hånden.
Drys bordet med florsukker, og rul marcipanmassen ud, så den er ca. 30 cm lang og ca. 3 mm tyk.
Massen, der også blev brugt til romkugler, rulles sammen til en stang på størrelse med en 5-krone og 30 cm lang, og lægges på marcipanen.
Kanterne på den udrullede marcipan skæres til og pensles med vand.image12
Marcipanen rulles herefter rundt om romkuglemassen, og skæres ud i en længde på ca. 6 cm.
Temperer chokolade, f.eks. i en mikroovn. Lad den køre 10 sekunder ad gangen til temperaturen er 25 grader. herefter kun 5 sekunder ad gangen – rør godt i chokoladen mellem hver tur.
Den smeltede chokolade må max. komme op på 33 grader – ellers stivner chokoladen ikke.
Dyp enderne af træstammerne i den smeltede chokolade, og læg dem på bagepapir.
Træstammerne lægges og opbevares herefter på køl.

Du finder vores store udvalg af bageudstyr her.

(Visited 8.971 times, 10 visits today)

Kommentarer

comments