Skrevet

Opskrift på hjemmelavede luksus romkugler og træstammer

HW Larsens hjemmebager har endnu en gang været i køkkenet, og denne gang har projektet været romkugler og træstammer.
Denne opskrift på romkugler og træstammer er super nemme at følge, og de kan laves af alle, uanset niveau i et køkken.
Så mangler man lidt hjemmelavet kage til kaffen, er dette to rigtig gode bud.

Opskrift på luksus romkugler/træstammerimage2

  • Kagerester (ren kage, må ikke indeholde creme eller mousse) (1 kg.)
  • Revet marcipan (200 g.)
  • Smeltet chokolade (200 g.)
  • Kakaopulver (2 spsk.)
  • Hindbærmarmelade (4 spsk.)
  • Rom (2 spsk.)
  • Mandelessens (2-3 spsk.)

Smuld kageresterne i en skål, og rør dem med en K-spade.
Kom de resterende ingredienser i skålen, og rør godt til – smag evt. til.
Benyt en portionsske til at fordele massen i lige store størrelser, og tril dejen til kugler.
Vend herefter kuglerne i krymmel eller kokos.

Romkuglerne skal opbevares på køl.

Opskrift på hjemmelavet choko-krymmelkry

  • Pasteuriseret æggehvider (2 bægre)
  • Kakaopulver (1,5 spsk.)
  • Florsukker (400 g.)

Alle ingredienser kommes i en skål, og piskes sammen med en el-pisker, i ca. 5 minutter.
Massen skal danne bløde toppe, når piskeriset tages op.
Kom herefter massen i en sprøjtepose med en tyl nr. 1.
Massen trykkes ud i lange lige linjer, og hakkes i stykker, når den er størknet.

Opskrift på marcipanbeklædning til træstammer

image9 kopi

  • Marcipan (375 g.)
  • Glukose (0,5 dl)
  • Florsukker (5 spsk.)
  • Chokolade (300 g.)

Marcipan, glukose og florsukker røres sammen med en K-spade, og æltes herefter i hånden.
Drys bordet med florsukker, og rul marcipanmassen ud, så den er ca. 30 cm lang og ca. 3 mm tyk.
Massen, der også blev brugt til romkugler, rulles sammen til en stang på størrelse med en 5-krone og 30 cm lang, og lægges på marcipanen.
Kanterne på den udrullede marcipan skæres til og pensles med vand.image12
Marcipanen rulles herefter rundt om romkuglemassen, og skæres ud i en længde på ca. 6 cm.
Temperer chokolade, f.eks. i en mikroovn. Lad den køre 10 sekunder ad gangen til temperaturen er 25 grader. herefter kun 5 sekunder ad gangen – rør godt i chokoladen mellem hver tur.
Den smeltede chokolade må max. komme op på 33 grader – ellers stivner chokoladen ikke.
Dyp enderne af træstammerne i den smeltede chokolade, og læg dem på bagepapir.
Træstammerne lægges og opbevares herefter på køl.

Du finder vores store udvalg af bageudstyr her.

(Visited 4.002 times, 4 visits today)

Kommentarer

comments