Skrevet

Sådan laver du Bagerlandsholdets italienske madbrød

Brød er i Italien en vigtig del af et måltid, og italienerne er kendte for deres lækre madbrød, der fås i mange forskellige varianter, alt efter hvilken egn det er fra. Traditionelt set blev der bagt store brød, som blev brudt ved bordet, frem for at blive skåret med en kniv. Dette blev opfattet som en venskabelig gestus, som også skulle minde folk om at dele.
Derfor deler vi nu Bagerlandsholdets opskrift på det italienske madbrød!

Dag 1)

Ingredienser til fordejen:

  • Hvedemel (250 g.)
  • Vand (ca. 20°c) (250 g.)
  • Gær (1 g.)

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienser røres sammen til en klumpfri masse, og henstilles tildækket ved stuetemperatur.

Dag 2)

Ingredienser til grunddej:

  • Italiensk hvedemel (325 g.)
  • Speltmel (175 g.)
  • Vand (ca. 20°c) (375 g.)
  • Soltørrede tomater, drænet for olie. (175 g.)
  • Fetaost i tern, drænet for vand. (250 g.)
  • Skyllet rucola (50 g.)
  • Havsalt (19 g.)
  • Gær (2 g.)

Fremgangsmåde:

  • Havsalt, rucola, drænet feta, og drænede soltørrede tomater vejes af og sættes til side.
  • Alle øvrige ingredienser æltes på røremaskinen med dejkrog, ved laveste hastighed i 6 minutter.
  • Herefter æltes dejen ved højeste hastighed i 3 minutter.
  • Havsalt tilsættes, og dejen æltes i yderlige 3 minutter, indtil dejen slipper kanterne.
  • Efterfølgende tilsættes rucola, fetaost og de soltørrede tomater, og der æltes langsomt sammen i ca. 1 minut.
  • Dejen kommes i en oliesmurt plastikbeholder, og sættes på køl til næste dag.
  • Dagen efter tages dejen ud, ca. 2 timer før forarbejdning.
  • Drys fin durum mel ud på bordet, og vend dejen ud derpå.
  • Dejen afvejes i lange strimler á  750 gram, og twistes derefter til kranse.
  • Brødene sættes på bagepapir, og skal hviles i ca. 20 minutter med et klæde over.Det Danske Bagerlandshold_Final_Outline_18032016
  • Lige inden brødene sættes i ovnen, drysses lidt maldon flagesalt på.
  • Ovnen opvarmes til maksimum.
  • Bagepapiret trækkes af bagepladen, og direkte ind på den varme stenplade. Kom lidt koldt vand på en varm bageplade i bunden af ovnen, og luk lågen hurtigt.
  • Bag brødene ved 230°c i ca. 35-40 minutter, alt efter ovn type.

Du finder vores store udvalg af bageudstyr her.

(Visited 635 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments