Skrevet

BBQ Brothers – grillmestre med smæk på smagen

Mike og Dennis Brauer er brødre, deraf det velkrydrede navn BBQ Brothers. De kommer fra Århus, og sammen de også firmaet Grill-festen.dk, hvor de årligt sadler deres pålidelige DanRoaster og tager ud og griller til fester i det ganske land. Og de to unge jyder er bare hvem som helst. Sidste år kvalificerede de sig til at komme til VM i grill i Tennessee i USA – en oplevelse, der ikke er mange udefrakommende forundt. Og i det amerikanske blev Brauer-brødrene mødt af en fager ny verden af smag, åbenhed og autencitet…

Smag for konkurrencer

dennis_SH

“Det var fantastisk at kvalificere os til VM i grill i USA. Det er noget helt andet derovre end det, vi har oplevet herhjemme. Men det er dyrt, og det tager tid. Så der er helt klart lysten, der driver værket. Dertil kommer, at smagsprofilen i USA er meget anderledes end vores. De vil have salt og peber, og så ikke så meget andet pjat. Og så skal det smage som det plejer. Desuden udvælges der kun 1 hold fra hvert europæisk land, modsat et fra hver amerikansk stat. Så allerede der er man godt i undertal.

Vi havde overvejet at tage en 10-12 ugers roadtrip derovre og lære amerikanernes smagsunivers bedre at kende, men det er vi blevet advaret mod. For så risikerer vi at miste det, de europæiske dommere kan lide. Derfor har bare besluttet os for at blive ved med at være os selv. Sidste år var vi så heldige at få sponsorstøtte af H.W. Larsen, som står for alt vores udstyr. Så deres tillid har også givet os mod til at være autentiske over for vores egen smag.”

To kuglegrille og en kasse bajere

Dennis Brauer på 29 har gået på kokkeskole og er bestemt ingen grønskolling bag grillen. Men i professionelle grillkonkurrencer er BBQ Brothers forholdsvist nye på banen, og ifølge broren Mike på 20 var selve kulturen til konkurrencerne noget af det de faldt for, da de startede for to et halvt år siden.

“Vi begyndte bare at snakke med vores naboer til den første konkurrence. Vi kom jo med to kuglegrill og en kasse bajere, så vi var meget nede på jorden. Andre kører med hold på helt op til 16 mand og står med pincetter og så videre. Vi er bare os. Men pludselig kender vi hold fra lande i hele verden. Det er enormt hyggeligt. Sidste år fik vi flere invitationer om at komme til USA og bo hos folk. Der er en helt anden åbenhed, og man hjælper hinanden, selvom man i princippet er konkurrenter. Det kan vi rigtigt godt lide.”

DanRoaster og kød fra USA

_DSC1182

“Vi har ingen fast opskrift på, hvordan vi krydrer vores kød. Det kommer an på tykkelsen. Men en god tommelfingerregel til en bøf er, at hvis den kan stå op, er det en bøf. Ellers er det pålæg. Og en god bøf kan blandt andet injiceres med fond, der er lavet af forskellige grønsager og krydderier, som har stået og simret på komfuret længe. Man kan købe en håndsprøjte hos H.W. Larsen. Det gør kødet mørt og ualmindeligt lækkert, og giver det en helt anden smagsdimension. I firmaregi bruger vi udelukkende kød fra USA, for det smager simpelthen bare bedre. Vi smager på vores ingredienser og laver om på profilen hele tiden. Alt afhænger af kødet. Så det er der, at vi skiller os ud.”

I følge Dennis er brødrene desuden mere end afhængige af deres trofaste Danroaster, når de tager ud og griller med Grill-festen.dk. Og de er da også enige om, at den store grill er både brugervenlig og pålidelig som en gammel bryggerhest.

“Vi kender den så godt. Den har fire lufthuller, så man kan umuligt begå fejl med dem. Selvom den vejer 65 kilo, så er der hjul under, så en af os kan håndtere den alene. Desuden er det den bedste grill til at lave helstegt pattegris på. Vi kan ikke undvære den.”

Low & Slow

_DSC1266_01

Og imponerende ser det også ud, når BBQ Brothers får sat gang i grillen. Men de bevarer benene på jorden på trods af deres forrygende fremgang, for som Dennis siger, så skal hele grillprocessen være en nydelse. Uanset om man er til professionel grillkonkurrence, eller står hjemme i baghaven…

“Grill skal være low & slow. Man er nødt til at være intuitiv og føle sig frem. Knap en bajer op. Hyg med det. Og så skal man jo kende selve grillteknikerne. Jeg kunne aldrig finde på at lægge en pølse direkte på grillen. For så knækker den. Nogle mennesker prikker huller i pølsen, men så ryger smagen. Jeg vil have den rund og smækfyldt med saft og kraft. Derfor lægger jeg den på indirekte varme, hvor den kan ligge og hygge sig i fred. Det er sådan noget man skal lære, før man går i gang.”

Og de to brødre har heller ingen fine fornemmelser når det handler om at afsløre, hvor de selv har lært de gyldne grillteknikker at kende. Det er nemlig ret simpelt. På youtube, hvor det myldrer med tips og tricks til at blive dus med sin grill og være sin helt egen verdensmester i barbecue. Derudover er man også mere end velkommen til at skrive til de gæve BBQ Brothers og få et par velsmagende tips til sommergrillen.

Om BBQ Brothers:

29-årige Dennis Brauer og broren Mike Brauer på 20 har konkurreret flere steder i Europa og senest i USA, hvor de klarede sig over al forventning til VM i grill. Til påsken går turen til Belgien, hvor de igen skal prøve kræfter med andre professionelle grillmestre. Brødrene har firmaet Grill-festen.dk sammen, der tager ud og griller til fester overalt i Danmark med deres populære pattegrismenu og American Barbecue.

Se mere på http://www.grill-festen.dk/ /tlf. 42 30 56 12 / info@grill-festen.dk

 

Tekst: Camilla Mills
Foto: Jesper Blæsild

 

(Visited 2.033 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments