Skrevet

Sådan laver du det danske bagerlandsholds varme hveder

I morgen er det store bededag, hvilket betyder at der i aften skal spises varme hveder! Det danske bagerlandshold har været så venlige, at dele deres opskrift på hveder med os. Husk at nyd dem varme, med smør og eventuelt syltetøj – velbekomme!

Ingredienser til fordej

  • Hvedemel (100 g.)
  • Vand (100 g.)
  • Gær (1 g)

Fremgangsmåde

  • Opløs gæret i vandet.
  • Bland melet i, og rør godt sammen.
  • Lad dejen hvile i 16-18 timer ved stuetemperatur.

Ingredienser til grunddej

  • Hvedemel (1010 g.)
  • Vand (322 g.)
  • Kardemomme (6 g.)
  • Gær (22 g.)
  • Sukker (78 g.)
  • Salt (12 g.)
  • Æg (104 g.)
  • Smør (166 g.)

Fremgangsmåde:

Det Danske Bagerlandshold_Final_Outline_18032016

  • Opløs gæret i vandet.
  • Tilsæt hvedemel, kardemomme, sukker, salt, æg, smør og vandet med gær, i fordejen.
  • Rør massen langsomt rundt i ca. 6 minutter.
  • Efterfølgende røres massen hurtigt rundt i ca. 4 minutter.
  • Lad dejen hvile 20 minutter med et fugtigt klæde over.
  • Del dejen op i stykker á ca. 80 gram per styk. Fold dem let runde, og lad dem hvile i 20 minutter.
  • Form dejstykkerne helt runde og sæt dem tæt sammen på en bageplade.
  • Lad dejstykkerne hæve sammen i 18 timer på køl, med en pose over.
  • Efterfølgende bages stykkerne i ca. 16-18 minutter ved 200º grader.

Hvederne kan eventuelt pensles, inden de puttes i ovnen.

(Visited 1.675 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments