Skrevet

Sådan laver du det danske bagerlandsholds grillbrød!

Er du på udkig efter noget lækkert tilbehør til grillmaden, eller er du måske ude i noget tapas? Bagerlandsholdets grillbrød er super lækkert, og passer til alle sommerens madoplevelser – om det så er til grill i haven eller til tapas selskabet.

Surdej:

bagerlandsholdet_grillbrød

Flydende rugsur (375 g.)

Hviletid: 10-12 timer
Sted: Ved 22ºc

Grunddej

Økologisk italiensk hvedemel (875 g.)
Økologisk stenkværnet fuldkornsmel (375 g.)
Vand (875 g.)
Ekstra vand (75 g.)
Salt (41 g.)
Gær (2,5 g.)

Dejtemperatur: 22ºc
Køretid langsomt: 7 minutter
Køretid hurtigt: 5 minutter (NB. Salt skal tilsættes de sidste 3 minutter. Ekstra vand tilsættes lidt efter lidt.)
Liggetid: 2 x 120 minutter
Sted: Stuetemperatur
Dejvægt: 4 x 650 g.
Opslåning: Aflange.
Dejen vendes ud på bordet, hvorpå der drysses fin durum. Dejen foldes indover sig selv af fire omgange, hvorefter den hviler i yderligere 5 minutter. Aflange raskekurve drysses med rigeligt rugsigtemel, hvorefter de foldede brød placeres i.
Rasketid: 16-18 timer (på køl)

Indsætningstemperatur: 290ºc
Bagetemperatur: 240ºc
Damptilførsel: 10 sekunder
Bagetid: Ca. 50 minutter

  • Efter afbagning og afkøling kan brødet anvendes som man ønsker. Landsholdet har valgt, at bæredygtighed også spiller en stor rolle i vores samfund. Derfor har vi valgt at bruge dette lækre surdejsbrød til “Grillbrød”.
  • Vi skærer brødet op i skiver på ca. 2 cm tykkelse, kommer dem på bagepapir, hvorefter vi pensler dem med en god olivenolie.
  • Herefter er der fri leg for, hvad man ønsker af fyld på sine grillbrød. Det Danske Bagerlandshold_Final_Outline_18032016Vi har valgt at bruge små tern af friske tomater, små tern af syltede rødløg, god parmesanost fra Italien, hvidløg, masser af forskellige krydderurter, friskkværnet sort peber og havsalt.
  • De klargjorte grillbrød kommes på grillen og grilles ved høj varme i ca. 5-6 minutter.
  • Brødet er også ideelt til at fremstille brødcroutoner af. Skær små tern af brødet, vend dem med olivenolie, salt og krydderurter. Kom dem på en varm pande som kan tåle grill og tilbered dem indtil de er let gyldne.
(Visited 686 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments