Skrevet

Spørg Oraklet – grill, grill og mere grill

Martin Ankerstrøm Rasmussen færdes til dagligt under pseudonymet Oraklet. Han er salgskonsulent for H.W. Larsen og har arbejdet i butikken i Kødbyen i over ni år. Martin er ligeledes uddannet kok fra Skt. Gertruds Kloster i 2005 og er et omvandrende leksikon i køkkengrej med personlig erfaring omkring alt vedrørende mad og professionel madlavning.
Her præsenterer Oraklet et lille udvalg af H.W. Larsens fineste gas- og kulgrill til den nært forestående grillsæson.

Til den professionelle – Mibrasa

Martin_Mibrasa

Denne fyrige spanske kulovn er ikke en sag, man gør plads til i sin restaurant. Man bygger sit restaurationskoncept op omkring den. Og til gengæld vil man få formidabel smag og hurtigere tilberedning, hvilket naturligvis giver plads flere kuverter. Den er desuden smuk at se på, særligt når der står stikflammer ud af den. Så Mibrasa leverer ikke blot en uimodståeligt lækker bøf, men hvis man har åbent køkken, vil den også lave et show som spisegæster vil huske.
Vi er også ved at få en Mibrasa-mini hjem, der ligger i den dyre ende, men til gengæld også er en ovn/grill, der vil holde for evigt. Det er en helt anden måde at grille på. Et godt produkt til privaten eller en mindre restauration. Den giver cirka 50 kuverter i timen.

Til den utålmodige – DolceVita

Martin_DolceVita

Denne lækre, lille gasgrill er et must for småbørnsfamilier, der ikke har tid til at vente evigheder på at far får fyret op under kullene, når maden skal falde på klokkeslæt. Den er stabil og hårdfør med støbejernsbrænder og fås i flere størrelser. Den lille IQ-serie eller den lidt større Beefmaster.
DolceVita har ligeledes en barbecue-model med lavasten, som er et koncept fra det professionelle køkken. Når fedt drypper ned på stenene giver det en helt fænomenal duft, der tillige giver kødet en lækker røgsmag. Her får man altså den ultimative grilloplevelse, der appellerer til alle sanser.

Til feinsmeckeren – Landmann

Martin_Landmann

Denne raffinerede svensker har alt, hvad man kan drømme om og kunne lige så godt komme med pomadehår og halsklud. Avalon-modellen på gas er et helt udekøkken i sig selv, komplet med granitplade og lysshow til de lange sommeraftner. Med andre ord får man både ”dinner and a show” med Avalon. Der er desuden infrarød brænder til rotisseri, så man også kan stege sig en jäkla bra kyckling!

Til eventyreren og kokken – Pattegrisgrillen

Vi oplever mere og mere, at folk køber pattegrisgrille. Ikke blot professionelle men også folk, der gerne vil holde lidt mere spektakulære fester.

Til entusiasten – Kamada vs. Big Green Egg

Hvem kom først, hønen eller ægget? I denne version lyder spørgsmålet dog, om det var japanske Kamado eller amerikanske Big Green Egg. Men uanset hvem af dem, der kom først, så er begge disse kulgrill fantastiske. Kaklen på Big Green Egg er det samme som skjoldet på rumfærger, så den kan tåle en smule varme. Desuden er den lakeret med hammerlak. Så der er måske en klasseforskel, hvis man går helt i detaljer med de to. Men både amatører og professionelle vil ikke bemærke den store forskel. Begge kan nå op på 400-600 graders varme. Hvis man skal have en helt exceptionel grilloplevelse, kan man bruge trækul, som kan erhverves hos os. En sæk på 15 kg koster 149kr plus moms.

Big Green Egg

Martin_Big_Green_Egg

Det ultimative udekøkken; du kan grille, bage, ryge, lave pizza og meget mere på denne keramiske grill. Big Green Egg kan benyttes hele året. Selvom det er minusgrader bliver resultatet ikke påvirket pga. keramikken. Overfladen er udviklet af Nasa, og der er livstidsgaranti på denne. Du kan grille ”low and slow”, langtidsgrilning på f.eks. 24 timer på én opfyldning eller fyr op i grillen til ca. 350 grader og bag din egen pizza på 4 minutter.

DanRoast Kamado Grill

Martin_Kamado

Grills der er helt i top og som udnytter keramikken perfekt. Vores egen produktion af Kamado Grill er i en super kvalitet, og så får du på de store modeller både sideborde og hjul med til grillen.

(Visited 1.065 times, 2 visits today)

Kommentarer

comments