Skrevet

Når solen er ude skal der hjemmelavet is på menuen!

Hjemmelavet is er og bliver en fuldtræffer når middagen skal afsluttes efter en lun sommeraften ved grillen. Vi har prøvesmagt os igennem utallige opskrifter på is, og vi har fundet den perfekte grundopskrift til dig.

Vaniljeis med hvid chokoladestykker

Denne opskrift giver nok til fire isglade mennesker, og tager ca. 10 minutters forberedelse og små 40 minutter på ismaskinen at lave.

Ingredienser:

  • Pasteuriserede æggeblommer (4 stk.)
  • Sukker (230 g.)
  • Vaniljestang (1 stk.)
  • Økologisk fløde (1/4 l.)
  • Økologisk letmælk (1/4 l.)
  • Evt. et par strimler usprøjtet citronskal
  • Hvid chokolade af god kvalitet

Fremgangsmåde:

  • Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes sammen.
  • Mælk og fløde opvarmes til lige før kogepunktet, sammen med de skrabede vaniljestænger og citronskal.
  • Mælkeblandingen hældes over æggeblandingen under omrøring. Husk at tage vaniljestænger og citronskal fra inden.
  • Blandingen hældes tilbage i gryden og opvarmes til 85 grader.
  • Blandingen køles ned og hældes på ismaskinen.
  • Før serveringen røres isen med hakket hvid chokolade.

Husk at stille serveringstallerkenerne i fryseren inden servering – og at godt køkkenudstyr giver gode madoplevelser!

Se vores bedste udstyr til is herunder:

Kommentarer

comments