Skrevet

Sådan laver du Bagerlandsholdets kammerjunker!

Sommer betyder koldskål, og koldskål betyder kammerjunker! De sprøde småkager, der spises med koldskål findes i et hav af forskellige, færdiglavede varianter. Men hvorfor ikke lave dem selv? Bagerlandsholdets kammerjunker er super nemme at lave, og så giver de et ekstra pift til din koldskål!

Bagerlandsholdets kammerjunker

Ingredienser:

Det Danske Bagerlandshold_Final_Outline_18032016

  • Hvedemel (250 g.)
  • Bagepulver (2 tsk.)
  • Sukker (110 g.)
  • Blødt smør (saltet) (100 g.)
  • Mælk (0,5 dl.)
  • Vaniljestang (0,5 stk.)
  • Æg (1 stk.)

Fremgangsmåde:

  • Vaniljestangen flækkes på den lange led, og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med en palet, så kornene skilles ad.
  • Mel, bagepulver, sukker og vaniljesukkeret blandes godt sammen. Smørret smuldres i melblandingen og æltes kort sammen. Tilsæt ægget for at samle dejen og tilsæt til sidst mælken. Dejen placeres imellem to stykker bagepapir og rulles ud i ca. 2 cm tykkelse – lige tykt over det hele.
  • Der er nu bagepapir på både “bund og top”. Denne indpakkede og udrullede dej stilles stilles i køleskab minimum 1 times tid. Udstik dejen i cirkler á ca. 2 cm i diameteren. Cirklerne bages på bagepapir ved 175º i maks. 10 minutter. Afkøles let og halveres med en savtakket skarp kniv. De halverede kammerjunker bages videre i ovnen ved 100º, i yderligere 45 minutter. De afkøles og kan kan opbevares tørt i en tætsluttet dåse i op til en uge.

Når nu kammerjunkerne er lavet fra bunden, ville det jo være ærgerligt at købe en færdiglavet koldskål. Så nedenfor finder du en dejlig nem opskrift, som smager helt vildt godt!

Koldskål, som mormor plejede at lave den!

Ingredienser:

  • Pasteuriserede æggeblommer (2 stk.)
  • Vaniljestang (0,5 stk.)
  • Sukker (2 spsk.)
  • Kernemælk (1 l.)
  • Pasteuriserede æggehvider (1 stk.)

Fremgangsmåde:

  • Æggeblommer, vaniljekorn og sukker piskes hvidt og luftigt.
  • Kernemælken tilføjes lidt ad gangen under piskning.
  • Æggehviderne piskes helt stive i en separat skål, og vendes i koldskålen.
  • Hvis man er til det, kan man smage til med citronsaft og evt. tilsætte jordbærskiver.

God fornøjelse og velbekomme!

(Visited 470 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments