Skrevet

Fransk citrontærte – fra Bagerlandsholdet til dig!

Citrontærte

Det Danske Bagerlandshold byder denne gang på en let og syrlig forfriskning med franske fornemmelser – en dejlig citrontærte, som kan forberedes i god tid og hurtigt sættes på bordet til desserten. Perfekt i sommervarmen! Se her hvordan den laves:

Det Danske Bagerlandsholds Franske Citrontærte

Ingredienser:

  • 1 portion citroncreme
  • 1 portion mørdej
  • Italiensk marengs

Se opskrift på citroncreme og mørdej nedenfor

Fremgangsmåde:

  • 1 stk. riflet form sprayfedtes, mørdejen rulles ud i en tykkelse på 2,5 mm og formen fores med mørdejen.
  • Bunden prikkes grundigt med en gaffel, hvorefter der kommes alufolie henover og fyldes op med tørrede kikærter.
  • Tærtebunden bages ved 170°c i ca. 10 – 12 min.
  • Sæt tærtebunden på køl med folie på, indtil den er helt nedkølet – lad ringen blive på.
  • Den færdiglavede citroncreme hældes i, hvorefter kagen sættes på køl.
  • Efter afkøling fjernes ringen, og tærten pyntes med italiensk marengs og flamberes.

Citroncreme

Ingredienser:

  • Citronsaft (300 g.)
  • Citronskal (9 g.)
  • Pasteuriserede æggeblommer (90 g.)
  • Pasteuriserede helæg (112 g.)
  • Husblas (2,25 blad)
  • Sukker (92 g.)
  • Smør (112 g.)

Fremgangsmåde:

  • Halvdelen af sukkeret piskes let sammen med blommer og helæg og sættes til side.
  • Husblas sættes i blød i koldt vand og sættes til side.
  • Det resterende sukker varmes op sammen med citronsaft og citronskal, indtil sukkeret er opløst.
  • Hæld lidt af den varme væske ned til æggene og rør godt rundt, hvorefter det hele hældes tilbage i gryden, og den sættes over varmen igen.
  • Cremen legeres op til 82°c og sigtes straks ned i en metalskål, hvorefter den drænede husblas tilsættes.
  • Lad cremen afkøle til ca. 50°c, hvorefter smørret blendes ind i cremen, og cremen hældes i den afkølede mørdej.

Mørdej

Ingredienser:

  • Hvedemel (150 g.)
  • Smør (100 g.)
  • Flormelis (50 g.)
  • Æg (20 g.)
  • Vaniljesukker (2 g.)

Fremgangsmåde:

bagerlogo

  • Alle ingredienser blandes i en skål med håndkraft eller på en lille røremaskine.
  • Dejen røres sammen, indtil den er ensartet og homogen.
  • Herefter pakkes den i pose, og sættes på køl, indtil brug.

 

(Visited 1.709 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments