Skrevet

Indisk aften med Det Danske Bagerlandsholds Naanbrød

Naanbrød

Her i den danske sommer kan man ind imellem fristes til at drømme om at flygte til varmere himmelstrøg. Her giver vi dig lidt til at starte drømmen i dit eget køkken, med Det Danske Bagerlandsholds lækre opskrift på Indiske Naanbrød. Namaste!

Bagerlandsholdets Naanbrød – 10 stk

Fordej

Ingredienser:

  • Hvedemel (125 g.)
  • Vand (125 g.)
  • Gær (1 g.)

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienser røres grundigt sammen
  • Hviler 16-18 timer ved ca 25°C

Grunddej

Ingredienser:

  • Hvedemel (1000 g.)
  • Vand (520 g.)
  • Gær (5 g.)
  • Salt (26 g.)
  • Æg (50 g.)
  • Yoghurt (150 g.)

Fremgangsmåde:

  • Fordej æltes med de øvrige ingredienser undtagen salt i røremaskine – køretid: 10 minutter langsomt
  • Lidt salt tilsættes og der æltes i 4 minutter hurtigtDet Danske Bagerlandshold_Final_Outline_18032016
  • Lad dejen hæve i 60 minutter på køkkenbordet
  • Del dejen i 10 stykker og tril dem til kegler
  • Lad dem hvile i yderligere 60 minutter
  • Rul stykkerne flade
  • Sæt stykkerne i raskeskab i 45 minutter
  • Forvarm ovnen til 280°C
  • Pensl stykkerne med klaret smør og drys med salt og evt krydderier
  • Bages ved 280°C i 5-6 minutter
(Visited 1.204 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments