Skrevet

Lær at lave surdej med Det Danske Bagerlandshold

Mange gode brød begynder med en surdej. Det giver en dybere og mere aromatisk smag til brødet, gør brødet saftigere og det kan ovenikøbet holde sig frisk længere – så selvom det tager lidt tid er det arbejdet værd. Surdej er ikke kun til rugbrød, men kan også give dig et lækkert hvede- eller grovbrød.

Surdej til rugbrød

Dag 1:

  • Rugmel (63 g.)
  • Vand (37 g.)
  • Kærnemælk (63 g.)
  • Gær (2 g.)

Røres omhyggeligt sammen, tildækkes og henstilles lunt til næste dag.

Dag 2:

  • Surdej fra dag 1 (165 g.)
  • Rugmel (87 g.)
  • Vand (63 g.)
  • Gær (2 g.)

Røres omhyggeligt sammen, tildækkes og henstilles lunt til næste dag.

Dag 3:

  • Surdej fra dag 2 (317 g.)
  • Rugmel (200 g.)
  • Vand (100 g.)

Røres omhyggeligt sammen, tildækkes og henstilles lunt til næste dag.

Dag 4:

  • Surdej fra dag 3 (617 g.)
  • Rugmel (450 g.)
  • Vand (225 g.)

Omrøres omhyggeligt sammen, tildækkes og henstilles lunt til næste dag.

Dag 5:

Surdejen er klar til brug

Surdej til (fuldkorns)hvedebrød

Dag 1:

  • Fuldkornshvedemel (63 g.)
  • Vand (37 g.)
  • Kærnemælk (63 g.)
  • Gær (2 g.)

Røres omhyggeligt sammen, tildækkes og henstilles lunt til næste dag.

Dag 2:

  • Surdej fra dag 1 (165 g.)
  • Vand (87 g.)
  • Fuldkornshvedemel (63 g.)
  • Gær (2 g.)

Røres omhyggeligt sammen, tildækkes og henstilles lunt til næste dag.

Dag 3:

  • Surdej fra dag 2 (317 g.)
  • Vand (200 g.)
  • Fuldkornshvedemel (100 g.)

Røres omhyggeligt sammen, tildækkes og henstilles lunt til næste dag.

Dag 4:

  • Surdej fra dag 3 (617 g.)
  • Vand (450 g.)
  • Fuldkornshvedemel (225 g.)

Røres omhyggeligt sammen, tildækkes og henstilles lunt til næste dag.

Dag 5:

Det Danske Bagerlandshold_Final_Outline_18032016

Surdejen er klar til brug.

 

(Visited 5.384 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments