Skrevet

Blæret madpakke med Det Danske Bagerlandsholds Græskarrugbrød

Græskarrugbrød

Rugbrød må siges at være en af grundstenene i de danske madpakker. Skolestart er lige om hjørnet, og der kan helt sikkert scores ekstra point ved at bage det selv. I forrige post lærte du at lave surdejen, så nu får du opskriften på Bagerlandsholdets lækre Græskarrugbrød. Det er ren kærlighed, lige i madkassen!

Bagerlandsholdets Græskarrugbrød

Ingredienser:

  • Økologisk rugmel (374 g.)
  • Vand 30°C (285 g.)
  • Gær (24 g.)
  • Kakaopulver (20 g.)
  • Surdej (200 g.)
  • Kerneblanding (1460 g.)

Ingredienser til kerneblanding:

  • Skårne rugkerner (300 g.)
  • Solsikkekerner (200 g.)
  • Græskarkerner (250 g.)
  • Salt (36 g.)
  • Vand (674  g.)

Find opskrift på surdejen her

Fremgangsmåde:

Dag 1:

  • Kerneblandingen sættes i blød med det varme vand hvorefter det tildækkes og sættes til side til næste dag.

Dag 2:

  • Hæld vand, gær, rugmel, kakaopulver og kerneblanding i røreskålen, og rør dejen med spatel i ca. 10 min.
  • Lad dejen hæve i skålen tildækket med husholdningsfilm eller et fugtigt klæde i ca. 60 min.
  • Efter hævning afvejes rugbrødsdejen til to brød på 1100 g. og kommes i olierede rugbrødsforme.
  • Dejen glattes ud med en plastikskraber, hvorefter brødet drysses med hakkede græskarkerner, hakkede valnødder, og flagesalt.
  • Brødene stilles nu til hævning igen, tildækket med plastik og henstår i ca. 45 – 60 min. ved stuetemperatur.
  • Forvarm ovnen til 250°C og sæt en bageplade i bunden mens den varmer op.
  • Når ovnen er varm, sættes brødene i midten af ovnen på en rist, og der hældes lidt koldt vand på den varme bageplade – pas på dampen!Det Danske Bagerlandshold_Final_Outline_18032016
  • Luk ovnen hurtigt, skru ned til 180°C og bag rugbrødene i ca. 60 min.
  • Når rugbrødene tages ud af ovnen, vendes de ud af formen øjeblikkeligt, så de ikke bliver bløde. Tjek temperaturen, den skal vise 94°c i kernetemperatur, ellers skal du bage dem lidt mere.
  • Lad rugbrødene hvile på en rist til afkøling – helst 3 – 4 timer inden man begynder at skærer i det.
(Visited 647 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments