Skrevet

Vakuumpakker og Sous Vide – Værkførerens Gode Råd

Vakuumpakker

Vakuumpakning og Sous Vide – begge spændende teknikker som kan tage dit køkken til nye højder. Men hvordan får du maskinerne til at holde længst muligt? Det hjælper vores værkfører, Lasse, dig med.

Vakuumpakker

En vakuumpakker, er et alsidigt redskab, der kan bruges til mange formål indenfor konservering og sous vide m.v. Men vær opmærksom på følgende:

 • Hvis muligt – ikke alle maskiner har denne funktion – så varm olien op, inden du bruger maskinen. Dette sikrer at væske fortrænges fra olien, som igen sikrer længst mulig levetid på pumpen i maskinen.vakuum
 • Rens olien med jævne mellemrum – gerne en gang om ugen eller mere – med det indbyggede renseprogram. På vores TekVak maskiner gøres dette meget nemt ved at trykke de to anviste knapper ind samtidig (se den anviste manual) hvorefter CLEAN programmet begynder.
 • Hold øje med skueglasset i din vakuumpakker – især hvis denne ikke har et renseprogram – er der snavs og smuds i bunden af glasset, så skift olien.
 • Vakuumer aldrig våde/marinerede/varme emner, uden forudgående korrekt indstilling af maskine.
 • Vakuumerer man sådanne produkter for længe, suges væden ind i maskinen, som medfører tilstopning af ventiler og pumpe. Pumpen vil på kort tid begynde at tære indefra, og en større operation på denne kan være nødvendig.
 • Få din maskine serviceret – det er dyrt at lade være! Motor, pumpe, kammer, ventiler osv, holder betragteligt længere, hvis du en gang om året får serviceret din maskine hos os.
 • Vi kan skaffe reservedele til alle de proff. maskiner vi har i sortiment, og de mest gængse dele er vi lagerførende i. Er maskinen ikke købt gennem os, kan vi selvfølgelig servicere den alligevel.

Sous Vide

At tilberede sine råvarer med et sous vide apparat, sikrer et fantastisk resultat i forhold til at opnå ensartethed, samt at bevare saft og kraft i produktet især ved tilberedning af kød.

Men man skal være opmærksom på nogle få vigtige punkter, i forhold til at have længst mulig levetid på sous vide maskinen.

 • Afkalkning! Det er super vigtigt at man husker at afkalke varmelegemet med jævne mellerum. Dette gøres med helt almindelig afkalker, eller eddike. Glemmer man dette, kan man risikere at varmelegemet gennemtæres, og brænder sammen. Man kan i vidt omfang forebygge tilkalkning, ved brug af blødt vand.
 • Adapter/jordstik. Brug aldrig din maskine uden jordtilslutning – dvs 3-ben stik. En sous vide maskine er et følsomt produkt, og tager nemt skade uden brug
  af jordstik. Dertil kommer at der kan opstå krybestrøm mellem apparat og bruger, hvis man bruger maskinen uden jordstik.
 • Husk, at vi kan skaffe reservedele til alle proff. maskiner i sortiment, så smid ikke din maskine ud hvis en defekt opstår.

Værkførerens gode råd!

LasseLasse har i over 30 år været vores mand på værkstedet, og som værkfører er han meget opmærksom på, at vi får givet dig de skarpeste knive, men samtidig har han ansvaret for reparation af de små maskiner og derfor er det helt naturligt, at han giver dig gode råd om netop din maskine.

Har du spørgsmål til Lasse, så send ham en mail på lasse@hwl.dk og han vil vende tilbage, når han ikke står og sliber knive.

 

(Visited 1.413 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments