Skrevet

Køkkenudstyr der sætter fart på madlavningen

Køkkenudstyr

Hvad gør en Chef når det skal gå rigtig stærkt i køkkenet? Han sørger for at have det rigtige køkkenudstyr. H.W. Larsen anbefaler derfor – 5 stykker køkkenudstyr der sætter fart på madlavningen. Denne liste er hovedsageligt til dig, der er relativt ny i et køkken, men er du en mere garvet mad enthusiast, kan det sagtens være du kan lære en ting eller to. Her er 5 bud hvordan du sætter farten op i dit køkken gennem bedre køkkenudstyr.

Tilbage i stenalderen krævede det kun en pind, en skarp sten og et bål at forberede et måltid. Selvom en sådan liste havde været noget nemmere at lave, vil vi meget hellere leve i en verden med skarpe knive, non-stick pander og praktiske køkkenmaskiner. Det moderne liv som hjemmekok er nu egentligt ret godt.

Selvom du er helt ny i køkkenet eller en garvet kok, har du nok opdaget hvor frustrerende det er, når du ikke har det rigtige køkkenudstyr. Ikke alene tager det meget længere tid, men det går også udover din madoplevelse Vi tror at på at godt køkkenudstyr giver bedre madoplevelser, og derfor vil vi i dag give vores bud på hvordan du sætter fart over din madlavning. Før at gøre det nemmere for dig, har vi naturligvis linket direkte til det udstyr vi anbefaler.

En Skarp Kokkekniv (Se vores anbefaling her)

De fleste kokke oplever en sand åbenbaring, når de for første gang skifter deres gamle sløve kniv ud med en skarp en. Har du nogensinde prøvet at skære et tomat, en sød kartoffel eller et godt stykke kød med en sløv kniv? Det er frygteligt, ikke umuligt, men at bruge en dårlig kniv gør madlavningen irriterende, tidskrævende og endda farlig.  

På den anden side sikrer en skarp kniv at du bruger mindre kræfter på at skære og hakke, skære og snitte går langt hurtigere. Det betyder også at du forvolder mindre skade på dine råvarer, så både grøntsager, krydderier og kød beholder mere saft og dermed ser bedre ud og smager bedre i sidste ende. Det er ikke for sjov vi påstår at godt køkkenudstyr giver bedre madoplevelser! 

Vi anbefaler: Tojiro SD 24 cm. En god skarp kniv til en meget fornuftig pris og en perfekt basis kniv der klarer de fleste opgaver i et køkken.

 

Tojiro SD Kokkekniv

Non-stick pande (Se vores anbefaling her)

En non-stick pande gør det utroligt nemt og hurtigt at stege i dit køkken – det er svært (næsten umuligt) at brænde maden på, du kan stege med meget lidt eller intet fedtstof, panden varmer hurtigt op – også er de utroligt nemme at vaske op.

Efter din kniv er din pande det stykke værktøj der formentlig vil blive brugt mest i køkkenet, derfor vil vi anbefale alle at vælge en pande med omhu.

Vi anbefaler: Non-stick pande fra Larsens Bedste 28 cm. Perfekt basis pande til vores standard lave priser på Larsens bedste serien.

Non-stick pande

Termometer (Se vores anbefaling her)

Ved først indskydelse kan et stegetermometer godt virke som et overflødigt stykke køkkenudstyr, men kan meget vel blive din bedste investering længe. Når det kommer til gode madoplevelser er præcision ofte nøglen. Den sikre måde at stege kød, fisk eller fjerkræ er med et termometer der fortæller dig præcis hvornår din ret er stegt til perfektion. Du sparer både tid og besvær med et stegetermometer.

Vi anbefaler: Viking Termometer indstik 0/+300 grader. Digitalt termometer der nemt og præcist afløser temperaturen på kød, fisk og fjerkræ.

Viking Termometer

Stavblender (Se vores anbefaling her)

En stavblender er kokkens forlængede arm og kan både hakke, blende og piske. Den kan bruges til at lave et tonsvis af mad og drikke i køkkenet som f.eks. supper, saucer, smoothies og sågar is. Stavblenderen kan erstatte mange forskellige redskaber, så du ikke behøver at skifte køkkenudstyr under madlavningen. Den er utroligt nem at bruge og at rengøre også fylder den meget lidt i dit køkken i forhold til en traditionel blender. Alt i alt er en stavblender et stykke uundværligt køkkenværktøj som alle kokke burde have i deres køkken.

Vi anbefaler: Lacor Stavblender 700 watt. Leveres med 4 knive og praktisk hakke/skæremølle samt bæger.

Lacor Stavblender

Mandolinjern (Se vores anbefaling her)

Et af de mest tidssparende køkkenredskaber er mandolinjernet. Det skærer ost, grøntsager og meget andet på en brøkdel af den tid det tager med en kniv – også til perfektion . Et ofte overset redskab i de danske hjemmekøkkener, men en fast bestanddel af enhver rigtig Chef’s standardudstyr.

Mandolinjernet er et effektivt og uundværligt redskab til at snitte frugt og grønt i skiver og stænger. Ensartethed i tykkelse gør en kæmpe forskel når dine retter skal løftes til nyt niveau, da tilberedningstiden bliver konsistent og anretningerne endnu flottere.

Vi anbefaler: Bron-coucke Japansk Mandolinjern. Den budgetvenlige version i høj kvalitet. Speciel rar hvis man laver orientalsk inspireret mad.

Bron-coucke Mandolinjern

 

(Visited 1.946 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments