Skrevet

Bagerlandsholdet til Nordic Cup – Opskrift på Baguettes

Baguettes

Det er blevet tid til Nordic Cup – De Nordiske Bagermesterskaber, og her hos H.W.Larsen følger vi vores venner på Det Danske Bagerlandshold tæt. Vi har eksklusivt fået lov til at bringe de opskrifter, holdet bruger undervejs – og her kommer Verdens Bedste Baguettes!

Bagerlandsholdets Baguettes til Nordic Cup

Fordej

Ingredienser:

  • Hvedemel (1000 g.)
  • Vand (1000 g.)
  • Gær (5 g.)

Fremgangsmåde:

  • Rør ingredienserne sammen
  • Lad dem hvile i 16-18 timer ved stuetemperatur (25°C)

Grunddej

Ingredienser:

Det Danske Bagerlandshold_Final_Outline_18032016

  • Fransk Hvedemel (2600 g.)
  • Hvedesurdej (600 g.)
  • Vand (1500 g.)
  • Lys Aktiv Maltextrakt – Barlex (160 g.)
  • Gær (10 g.)
  • Salt (94 g.)

Fremgangsmåde:

nordic_cup_2017_holdet

  • Fordejen røres med alle ingredienser undtagen salt i 6 minutter på langsom indstilling
  • Der røres nu i 5 minutter hurtigt – de sidste 3 minutter tilsættes saltet
  • Lad dejen ligge i plastbeholder i 1,5 time ved stuetemperatur (25°C)
  • Ælt dejen igennem og lad ligge yderligere 60 minutter
  • Afvej stykker på 340 g. og form dem til aflange baguettes, ca. 50 cm.
  • Tildæk med klæder og stil dem på køl i 20 minutter
  • Dæk dem med plastik og lad dem tørraske i raskeskab i 45-60 minutter
  • Sæt dine baguettes i en 280°C varm ovn og sænk temperaturen til 250°C
  • Bag dem i ca. 18 minutter
  • Tilfør damp i 15 sekunder og åben spjældet efter de første 14 minutter

 

 

(Visited 727 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments