Skrevet

Bagerlandsholdet til Nordic Cup – opskrift på Croissanter

Croissanter

Det er blevet tid til Nordic Cup – De Nordiske Bagermesterskaber, og her hos H.W.Larsen følger vi vores venner på Det Danske Bagerlandshold tæt. Vi har eksklusivt fået lov til at bringe de opskrifter, holdet bruger undervejs – her er opskriften på Danmarks bedste, sprødeste Croissanter.

Bagerlandsholdets Croissanter

Ingredienser:

  • Koldt hvedemel (1920 g.)Det Danske Bagerlandshold_Final_Outline_18032016
  • Sukker (300 g.)
  • Gær (120 g.)
  • Salt (38 g.)
  • Æg (200 g.)
  • Sødmælk (445 g.)
  • Vand (350 g.)
  • Brunet smør (200 g. færdigt)
  • Rullesmør (1500 g.)

Fremgangsmåde:

  • Opløs gæren i vandetnordic_cup_2017_holdet
  • Rør med de andre ingredienser (undtagen rullesmør) i 5 minutter på langsom indstilling
  • Rør i yderligere 2 minutter på hurtig indstilling
  • Lad dejen hvile på frost i 10 minutter
  • Rul dejen flad og fordel 1/3 af rullesmørret herpå
  • Fold dejen 3 gange og rul flad
  • Fordel 1/3 af rullesmørret på dejen, fold 3 gange og rul flad
  • Fordel resten af rullesmørret på dejen, fold hele dejen ind over sig selv og rul flad
  • Lad dejen hvile 10 min på forst og herefter 30 min på køl
  • Rul dejen ned til 4 mm og skær den ud i stykker på 10 x 22 cm (ca 80 g.)
  • Skær stykkerne diagonalt igennem og rul til croissanter
  • Lad dem stå 2,5-3 timer i raskeskab ved 27ºC og 75% luftfugtighed
  • Spray dem grundigt med æg inden de sættes i ovnen
  • Sæt croissanterne i ovnen ved 210ºC og skru ned til 190ºC
  • Bag dem i 13-15 minutter – tilfør damp i 5 sekunder

 

(Visited 236 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments