Skrevet

Vinterlækker Isdessert fra Det Danske Bagerlandshold

Isdessert

Endnu en fuldtræffer fra bagerlandsholdet – en lækker isdessert med sprød pistaciebund, vaniljeparfait og lys chokoladeparfait med amaretto. Velbekomme!

Pistaciebund

Ingredienser:

  • Sukker (90 g.)
  • Æggehvider (80 g.)
  • Pistacienødder (75 g.)
  • Flormelis (45 g.)
  • Hvedemel (25 g.)

Fremgangsmåde:

  • Pistacienødderne ristes ved 180°C i ca. 10 min og afkøles
  • Sukker og æggehvider piskes til marengs og sættes til side
  • Pistacienødder og flormelis blendes fint, og hvedemelet sigtes og tilsættes
  • Vend marengsen sammen med tørstoffet og smør det ud på en plade i en størrelse på ca. 30 x 10 cm
  • Bag bunden ved 175°C i ca. 14 min

Vanilje parfait

Ingredienser:

  • Fløde (250 g.)
  • Æggeblommer (80 g.)
  • Sukker (50 g.)
  • Vand  (50 g.)
  • Vaniljestang (½ stk)

Fremgangsmåde:

  • Sæt den lille isform i fryseren
  • Pisk fløden let og sæt den til side
  • Pisk æggeblommer med vaniljekorn luftigt og sæt dem til side
  • Kog vand og sukker sammen til det når 120°C
  • Hæld den varme sukkerlage i æggemassen, mens der piskes
  • Pisk massen helt kold
  • Vend æggemassen med flødeskummet, lidt ad gangen
  • Fyld massen i isformen og læg den tilskårede pistaciebund ovenpå – sæt isen i fryseren
  • Tag isen ud af formen, når den er helt gennemfrossen, så den er klar til at integrere i den næste ismasse

Lys chokolade parfait med amaretto

Ingredienser:Isdessert_1

  • Fløde (300 g.)
  • Æggeblommer (50 g.)
  • Flormelis (50 g.)
  • Amaretto (25 g.)
  • Smeltet lys chokolade (gerne 38% fra Callebaut) (75 g.)

Fremgangsmåde:

  • Sæt den store isform i fryseren
  • Pisk fløden , ikke for let & ikke for stiv, og sæt den til side
  • Pisk æggeblommer & flormelis til højeste volumen
  • Bland den smeltede lyse chokolade sammen med de piskede æggeblommer og flormelisDet Danske Bagerlandshold_Final_Outline_18032016
  • Tilsæt amaretto
  • Vend chokolademassen med det piskede flødeskum
  • Fyld massen i isformen ca. 2/3 op, hvorefter den frosne vaniljeparfait presses ned i, så det passer med, at der presses chokoladeparfait op til kanten af isformen
  • Indfrys isen så hurtigt som muligt
  • Tag isen ud af formen når den er helt gennemfrossen
  • Dekorer din isdessert og server den når den er mellem -12 og -14°c
(Visited 474 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments