Skrevet

Pimpet pizza og knæhøj karsecocktail: Welcome to (the) Neighbourhood

Neighbourhood

Skulle madglade Københavnere, fulde svenskere eller andre interesserede være i tvivl om, hvor de altid kan få bordplads, revolutionerende pizza, ukonventionel hygge og eksperimenterende cocktails, så kan de roligt slå vejen forbi Neighbourhood. Enten i Istedgade, eller i de nye lokaler på Frederiksborggade i indre by. Her har Martin Duedahl & co. lagt kimen til en splinterny pizza- og cocktailbar med masser af excentrisk elegance og skæv personlighed.

Pizza – en lidenskabelig videnskab

For nogle år siden tilbragte 29-årige Martin Duedahl et år i en kælder med en pizzaovn og en mission: At revolutionere pizzaen. Eller i hvert fald gøre den til sin egen. Det var som del af en Neighbourhood_5_afhandling i forretningsudvikling, og det fik ham efterfølgende til at springe ud som restauratør. Efter mange gode anmeldelser må man sige, at det er lykkes. Ifølge Martin selv, beror succesen udelukkende på konceptet.

Neighbourhood_6”Vi bruger friske, ærlige råvarer. Det er meningen, at man skal blive mæt af toppingen og ikke dejen. Så derfor er vores bund ekstra, ekstra sprød og alle sammensætninger er velovervejede og nøje udførte. Desuden kommer meget af toppingen ikke ind i ovnen, men bliver tilføjet bagefter, så alting er økologisk, lækkert og friskt. Alting har et formål. Man kan ikke komme ind til os og bede om at få sin sædvanlige med parma og gorgonzola. Eller få undladt noget. Det handler om balance, og den må ikke ødelægges. I starten sagde vi meget nej til folk, men nu lader de til at have taget konceptet til sig. Så de rene råvarer giver et mere ærligt udtryk.”

Sammenhold, du

Den unge iværksætter har også fortjent den gode medvind. Da Neighbourhood vandt AOKs ”Byens bedste nye restaurant” fik tiltaget sat ordentligt skub i Neighbourhood_9 forretningen, og senere er der kommet flere fantastiske roser og gloser til, samt en nominering som byens bedste brunchsted. Den har ligeledes egen unik personlighed og indeholder naturligvis mini-pizza i bedste Neighbourhood-stil.

”Det var et stort spring at gå fra et år med at bage pizzaer i en kælder til at blive restauratør. Men jeg havde et ønske om at skabe sammenhold. Community. Derfor er der kun langborde på restauranten, og i starten kunne man kan ikke booke bord. Nu booker vi dog borde, men langt over halvdelen er reserveret til walk-ins. Det vil altså sige, at der altid er plads hos os, og alle er velkomne. Det ender også gerne med, at folk pludselig deler en flaske vin med hinanden i løbet af aftenen. Det er bare så dejligt at se. Det er faktisk selve formålet.

Neighbourhood_1Valget faldt på Istedgade, fordi området er rustikt og anderledes, og vi har formet stedet derefter. Det samme har vi gjort med de nye lokaler på Frederiksborggade. Tanken var, at hvis folk vil besøge os på Vesterbro, vil de måske også tage til indre by. Så vi har udvidet menuen med ”kitchen snacks”, såsom stegte jamaicansk-inspirerede andehjerter eller asiatiskinspirerede østers. Vores cocktails er skræddersyede i tråd med køkkenet, og vi kan byde på nye og spændende tiltag som cocktails med peberfrugt eller karse.”

Lidt om køkkenet

Neighbourhood_10”Vi viste H.W.Larsen køkkenet på Istedgade, som vi selv havde designet, og lod dem dernæst om at designe køkkenplanerne til det nye sted. Det var den sværeste del af processen, så det var dejligt at outsource den til folk, der især har kendskab til indretning og fødevarestyrelsens krav. Derved kunne energien bruges på noget andet.

Det gamle køkken var placeret på 1. sal, så det rev vi ned og rykkede om bag i kælderen. Det gav adskillige bygningsmæssige problemer, som tog tid. Der skulle graves ud, lægges nye afløb, vandsikres etc.

I sidste ende har vi dog fået et stort prep-køkken, så vi kan gøre tingene hurtigere klar. Men det har taget en krig. Der var mange besværligheder og mange uforudsete vinkler. Hvis jeg skulle give andre et råd vedrørende denne del af processen, så er det planlæg, planlæg, planlæg. Jeg ved, at det lyder banalt, men det er enormt vigtigt.”

Neighbourhood_7Neighbourhood_8

Og lidt om drømmen…

På spørgsmålet om, hvad Martins visioner og drømme indeholder fremadrettet, lyder svaret lettere genert: Neighbourhood_2

”Nu kommer der lige et lag tandsmør på. Min drøm er vel bare, at folk skal hygge sig og have det godt i et dejligt miljø og skønne omgivelser. Jeg er nok ret romantisk anlagt. Hvis lyset ikke er dæmpet, når jeg kommer, så gør jeg det som det første. Her skal være rart at være. Rent personligt kunne jeg måske godt drømme om at åbne et tredje sted og investere i en håndfuld maskiner, der kan hjælpe lidt i køkkenet fremover. Men der er nu også noget charmerende ved, at nogen har lavet alt fra bunden med håndkraft. Det elsker jeg faktisk. Det er mest ægte.”

Om Martin Duedahl:

29 år, Bachelor i international handel fra Roskilde. Konceptet i restauranten udsprang af en afhandling i forretningsudvikling. Neighbourhood på Istedgade har været åben i tre år, og den nyåbnede afdeling på Frederiksborggade afventer nattebevilling, så de ud over servering af pizza og cocktails også kan have dj og åbent til kl. 05.

 

Neighbourhood Vesterbro
Istedgade 27,
1650 København V
32 12 22 12

Neighbourhood KBH K
Frederiksborggade 20D
1360 København K

 

Neighbourhood_3

H.W.Larsen har skræddersyet baren i NBHs skinnende nye lokaler i Frederiksborggade. Tegningerne er lavet af projektchef Kim Blom Semelin ud fra Neighbourhoods egne ønsker og drømme. Den nye cocktailbar er derfor med på den skarpeste loungetrend og indeholder tiltag som speed-racks, indbyggede shakerspulere, skærebræt, isgrav og meget, meget andet. Kort sagt: Her er alt, hvad hjertet kan begære til en ganske uforglemmelig tur i byen.

 

 

 

Tekst: Camilla Mills / Foto: Jesper Blæsild

 

(Visited 458 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments