
Så er det snart jul! Vi bringer derfor noget af det bedste og mest julede fra bagerlandsholdets bagebog. Den første får du nu – men den tager altså også op til en hel måned at lave, så det er med at komme i gang nu! Det er nemlig en dejlig opskrift på en træfsikker juleklassiker – honninghjerter.
Bagerlandsholdets honninghjerter
Fordej:
(Laves helst 1 måned før brug.)
1500 g. Honning
1500 g. Mel
60 g. Krydderiblanding (hjemmelavet)
- Dejen æltes sammen – sættes på køl.
Krydderiblanding:
2 g. kanel
10 g. stødt nelliker
10 g. muskatnød
10 g. allehånde
10 g. pommeransskal
10 g. kardemomme
Grunddej: (1 måned senere)
Til fordejen tilsættes følgende:
30 g. hjortetaksalt
30 g. opløst potaske
60 g. æggeblommer
- Fordejen æltes sammen med hjortetaksalt, potaske og æggeblommer.
- Dejen æltes ensartet men må ikke æltes for længe.
Fremgangsmåde:
- Dejen rulles ned på en tykkelse á 12 mm.
- Udstikkes med hjerteudstikker (fra H.W.L.) i størrelsen 12 cm.
- Bages ved 180°c i ca. 8 min.
Efter afbagning skal honninghjerter stå et fugtigt og varmt sted i ca. 24 timer, inden de overtrækkes med mørk tempereret chokolade (se opskriften på marcipanbrød)
Mangler du det rigtige udstyr? Find det her: