Skrevet

Videoblog: Sådan vælger du skærebræt

Sådan vælger du skærebræt

Skal du vælge et skærebræt i træ eller kulstof? Se videoen og hør vores ekspert gennemgå alle fordelene og forskellene mellem de to typer af skærebrædder. Vi giver samtidig på vores bud på tre typer af skærebrætter, som passer til både det professionelle- og hjemmekøkkenet. 

 

Når du skal have nyt skærebræt er der tonsvis af muligheder. Mange går helt automatisk efter hvad der ser flottest ud, men der er faktisk en verden til forskel, når det kommer til materialer og typer af skærebrætter.

Skærebræt fra H.W. Larsen

Hos H.W. Larsen forhandler vi hovedsageligt skærebrætter af kulstof og træ.

Skærebrætter i træ er enormt alsidige og virker til næsten alle formål. Samtidig er de skånfulde for dine knive, så de holder sig skarpere længere. Mange ved heller ikke, at et skærebræt i træ automatisk er bakteriehæmmende.

Et kulstof skærebræt er en god ide hvis du arbejder i en produktion, hvor der ofte rengøres med mange kemikalier, eller hvor skærebrættet vaskes i maskine.

Desuden kan kulstof og være et godt valg, når det kommer til stærkt lugtende råvarer, eller grøntsager der afgiver meget farve.

Vores skærebrætter i kulstof er en smule blødere end mange af de andre brætter du finder. Bliver et kulstof skærebræt for hårdt, risikerer du nemlig at slide æggen på dine dyrebare knive væk.

 

Vi anbefaler

Hos H.W. Larsen forhandler vi mere end 30 typer skærebrætter. Så er vi sikre på at du finder noget der både falder i din smag, og har de funktioner som du ønsker. Vi har dog tre bud på skærebrætter, som burde dække behovet hos de fleste, og med en kvalitet vi absolut kan stå inde for.

Det flotte – Endeavour Skærebræt i Bambus

Endeavour SkærebrætHvis æstetik og holdbarhed er i hovedsædet når du skal have nyt skærebræt, bør du tage et kig på Endeavour. Det danske mærke, med kendiskokken Nikolaj Kirk i front, er mest kendte for deres smukke knive i japansk design.

Men det er ikke kun knive de kan lave. De designer nemlig også andet køkkenudstyr, herunder smukke og solide skærebrætter.

Et godt bud er deres “Meat Chop” universal bræt med saftrille, som er gjort i 100% biologisk nedbrydeligt bambus.

Det professionelle – Ottensteiner Kunststoff

Kunstoff Skærebræt

Vores skærebrætter fra Ottensteiner Kunststoff er en genganger i tonsvis af restaurationer i Danmark.

De kommer med saftrille og sump, og er udført i kunstoffet Polyd. Deres popularitet skyldes deres holdbarhed, og evne til at komme i opvaskemaskinen.

Det klassiske i træ – TojiroTræskærebræt

Er du til det helt klassiske træskærebræt, vil vi anbefale dette smukke Tojiro. Udover knive, producerer det japanske top-mærke også skærebrætter i kinesisk Paulownia træ.

Paulownia træ er kendt for dets hårdhed og lethed, hvilket har ført til et både let og holdbart skærebræt.

Simpelt, klassisk og japansk kvalitet er nøgleordende for dette bræt.

 

Kommentarer

comments