Skrevet

Koldpresset juice hjælper dig igennem nytårsfortsættet

Koldpresset juice af grøntsager og frugt er den nemmeste genvej til et hurtig fix vitaminer, mineraler og antioxidanter. Det er nemlig blevet Januar, og for mange står nytårsfortsættet på sund og nærende mad. Men hvad er egentlig de store fordele ved den såkaldte “slow juice”, og hvorfor er den perfekt til at holde dig sund i Januar?

 

Igennem December har de fleste spist sig igennem flæskesteg, and og alt det andet julemad og konfekt vi holder så meget af i Danmark. Selvom de fleste forsøger at holde deres nytårsfortsæt om at være sunde, kan det være svært at få nok frugt og grønt indenbors.

Men det har vi heldigvis løsningen på. Den nemmeste måde at få fyldt helt op på vitaminer, enzymer, mineraler og antioxidanter er nemlig ved at presse din egen juice. Dem er der nemlig tonsvis af i frugt og grønt, og det er en super måde at få ekstra energi på i de mørke vinterdage.

Derfor skal din juice være koldpresset?

Som udgangspunkt er der to typer af juicemaskiner. Centrifugalmodellen, der slynger grøntsagerne rundt, og koldpressen, der langsomt presser juicen ud.

En typisk centrifugal juicemaskine kører med op til 15.000 omdrejninger i minuttet, hvilket betyder at frugt og grønt varmes op og iltes. I processen forsvinder mange af de gode egenskaber forsvinder.

En juicemaskine der koldpresser kører derimod med helt ned til 50 omdrejninger i minuttet. I daglig tale omtales de som “Slow juicere”. I stedet for at slynge grøntsagerne rundt, presser en slow juicer langsomt og skånsomt juicen ud. På den måde bevares langt flere af grøntsagernes gode egenskaber, juicen holder længere og den smager bedre.

Er du en af dem der har prøvet begge dele, vil du også kunne nikke genkendende til at juicens udseende og konsistens er mere lækker ved koldpres.

Opskrift: 2 slags koldpresset juice af årstidens frugt og grønt

BOOSTER til immunforsvaretKoldpresset juice
Her er en smagfuld juice af årstidens frugt og grønt, også er den fuld af kalium, jern og vitamin B og C – et sandt sundhedsboost.

Ingredienser:
5 rødbeder
2 gulerødder
3 cm frisk ingefær
2 appelsiner

Velsmagende, sund og flot dybrød farve.

 

 

 

Den grønne ENERGIBOMBEKoldpresset juice
Er du mere til det grønne kan du også prøve denne energibombe, som med garanti får dig frisk ud af døren på en kold januar morgen.

Ingredienser:
2 håndfulde ærter
2 grønne æbler
2 stilke bladselleri
1/2 agurk
1 håndfuld basillikum

 

 

Juicemaskiner der koldpresser

En ordentlig juicemaskine er ikke nødvendigvis billig, men du behøver bestemt ikke vælte budgettet for at finde noget der passer til dig. Hos H.W. Larsen har vi nemlig “slow juicere”  i flere prisklasser.

For nybegyndere og private anbefaler vi vores model fra Lacor. Juiceren kører med 60 omdrejninger i minuttet og sikrer derfor at du får det mest optimale ud af din frugt og grønt.

Se noget af vores udvalg herunder:

 

 

 

 

Kommentarer

comments