Skrevet

Spot på Victorinox: Kvalitetsknivene fra de franske alper

Victorinox knive


Schweiz er nok mest kendt for sneklædte alper, kvalitetschokolade og præcisionsure. Tag dog ikke fejl – den samme passion for kvalitet og design har de overført til deres knive. Victorinox, som har lavet knive i snart 130 år, er formentlig det mest kendte kniv-brand fra Europas tag.

Udover kokkeknive laver Victorinox også lommenknive, kuffertere, tøj og meget mere – uanset hvad de kaster sig over, er design og kvalitet i højsædet.

Historien om Victorinox starter i 1891, hvor grundlæggeren Karl Elsener skabte den første model af den senere verdensberømte schweizerkniv. Deres berømte symbol – et kryds i et skjold – har været i brug siden 1909. Det symboliserer mærkets tætte tilknytning til de Schweiziske traditioner og nationalkultur. Da Karl Elseners mor døde, opkaldte han selskabet efter hende, “Victoria”. I 1921, kom indførelsen af “inox” (det franske ord for rustfrit stål acier inoxydable) i deres produkter. Med sammensætning af mærke og navn blev virksomheden kaldt “Victorinox” ( “Victoria” “Inox”).

Knive fra Victorinox er af god grund ekstremt populære blandt Danmarks kokke og slagtere. De er nemlig fremstillet i et simpelt, skarpt og slidstærk design, også ligger de ekstra godt i hånden – så man kan blive ved med at skære i flere timer uden at blive træt.

Den bedste knivserie fra Victorinox

Grand Maitré

Serien kom til verden i 2016 og byder på 6 utroligt flotte og robuste knive. Alle knivene er udført i materialer af absolut højeste højeste kvalitet. Skæftet er udført i håndpoleret rosentræ. Det giver knivene giver et helt unikt og organisk præg.

Alle knivene er helsmedede , hvilket giver et nitteløst overgang mellem bladet og skæftet. Vigtigst er hvor godt den ligger i hånden: kombinationen af perfekt balance og det ergonomiske greb gør den fantastisk at arbejde med.

Det er gode solide veludførte, og ikke mindst ekstremt flotte, knive, som vil gøre sig godt i et hvert køkken – både privat og professionelt.

 

(Visited 45 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments