Skrevet

Zoffmann & Jensens Fantastiske Smagsunivers

Zoffmann

Hist hvor vejen slår en bugt, ligger der som bekendt et hus så smukt. I dette tilfælde er vejen dog Holbækmotorvejen, og det smukke hus er et herligt kontorfællesskab i Brøndby med plads til 700 ansatte. Her har det blomstrende cateringfirma Zoffmann & Jensen ligeledes slået sig ned og har nu i knapt et år leveret gastronomiske løsninger til frokostordninger, selskaber og alt derimellem.
Bag firmaet står Louise Jensen og Steen Zoffmann. Begge indehavere er kreative blæksprutter og velrenommerede kokke, som har en hånd med i alle detaljer. Og virksomheden har vokseværk. Men med et køkken på 300 m2 er der plads til at slå stort op, hvilket var førsteprioritet, da de i sin tid stævnede ud for at finde de helt rette lokaler.

Location, location, location
_DSC6920Det tog noget tid, før Zoffmann og Jensen fandt den rette kulisse til deres spirende cateringvirksomhed. Det var først da H.W.Larsens køkkenkonsulent, Dan Nielsen, præsenterede dem for kontordomicilet i Brøndby, at de endelig fandt det perfekte sted at hænge kokkehuerne. Og Louise og Steen var ikke i tvivl, da de så det enorme areal.
”Vi ville ikke begrænses af plads, men naturligt kunne bevæge os i takt med forretningens udvikling. Køkkenet levede op til vores krav om plads til både produktion og pakning, for vi vokser hurtigt. Lige nu leverer vi frokost til 17 firmaer, hvoraf 5-6 ligger i selve kontorfællesskabet. Vi har alt lige fra 15 kuverter til 230, så logistik er utroligt vigtig for os. Derfor valgte vi bevidst et sted ved motorvejen. Bilerne skal kunne køre uden besvær og komme af sted til kunderne til tiden.”

Det kreative køkken
Det er en kunst at gøre maden spændende hver eneste dag til så mange mennesker,_DSC6929 men inspirationen findes overalt. Det har både Steen og Louise erfaret igennem de mange år i branchen.
”Man skal først og fremmest forholde sig til årstiderne og tænke kreativt. Men det handler også i stor grad om at tænke i økonomi. Det hele skal gå op i en højere enhed, så kunderne får en god og varieret kost. Man skal se muligheder i alting. Vi kan blandt andet finde inspiration i blade, eller ved restaurantbesøg, hvor det sjove så bliver at forsøge at gengive retterne i en form, der kan passe til en frokost. Der er en rød tråd i vores mad, som vi får meget positiv feedback for.”

Frie rammer
_DSC6982Zoffmann og Jensen skiller sig også ud ved, at begge indehavere er producerende i køkkenet. Intet overlades til tilfældighederne, hvilket er en del af deres egen private mission statement.
”Vi tager alle de vigtige beslutninger. Det er os, der står bag alle kreative indspark, blandt andet i forbindelse med nye opskrifter. Vi vil gerne fortsætte med at vokse, for det skal være sjovt at gå på arbejde for alle. Udvikling påvirker jo også personalet. Hvis vi bliver for store, så deler vi

_DSC7049

produktionen op. Og vi er måske allerede i hus med det mål, vi satte os selv for knapt et år siden med at nå 1.000 kuverter om dagen. Men det er vigtigt, at vi ikke lader os begrænse. Intet er umuligt, og det skal det heller ikke være. Drømmen er at være så store som muligt uden at slække på, eller gå på kompromis med, kvaliteten. For vi er ingen køkkenfabrik. Arbejdet skal være dynamisk, ikke et samlebåndsarbejde. Vi serverer sund, frisk og enkel mad lavet med kærlighed, ærlighed og kompetence. Vi vil gerne være frie inden for de rammer, som vi selv har skabt. Det er faktisk det væsentligste for os.”

_DSC7127

Om Louise Jensen: Udlært i 2010 fra Mikkelsgård. Har arbejdet som souschef på Sletten i Humlebæk og har været køkkenchef for Steen Zoffmann i 3 år, inden de besluttede sig for at åbne Zoffmann & Jensen sammen. Louise står blandt andet for den daglige ledelse og menuer.

 

 

_DSC7157 1Om Steen Zoffmann: Steen har været længe i ”gamet” og er udlært på Bornholms sommerrestauranter i 95. Har siden været i Tisvildeleje, Holmens kanal og overtog dernæst forpagtningen af kantinen i et stort mediehus, før de flyttede til Brøndby og skabte deres eget.

 

 

Om køkkenet: Køkkenets vigtigste funktion var plads. Det skulle både kunne rumme produktion _DSC7030og pakning. Louise og Steen har selv stået for designet og har skabt deres drømmekøkken fra bunden. H.W.Larsen har været med på råd, samt har stået for alt lige fra håndvaske, ovne og komfur til en steamergryde på 200 liter. Der er desuden fremstillet jernriste i specialmål med afløb til steamer og kipsteger. Det topmoderne storkøkken er nu fuldt udrustet til både bestående kunder, såvel som nye, og de er allerede nu næsten ved at vokse ud af deres ellers ganske imponerende opvaskeområde.

Favorit Løsning:
_DSC0904”Opvaskeområdet er også designet i samarbejde med HWL. Her valgte vi den helt store grovopvaskemaskine og en hætteopvaskemaskine. Det har vist sig at være den helt perfekte løsning, da vores transportkasser og varmekasser også kan komme igennem.”

_DSC0901

Tekst: Camilla Mills

(Visited 357 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments