Skrevet

Kenneth Toft-Hansen: Europas tredjebedste kok

tredjebedste

Igen hæder til Danmark ved kokkekonkurrencen Bocuse d’Or. De europæiske mesterskaber Bocuse d’Or 2018 blev afsluttet i Torino for et par måneder siden, og den danske kok Kenneth Toft-Hansen fik bronze og er dermed den tredjebedste kok i Europa. Men det betyder ikke at der kan hviles på laurbærene.

 

 

Der var spænding til det sidste, og de nordiske lande var i tæt kapløb med Danmark. Kenneth Toft-Hansen fik bronze, sølvet gik til Sverige og Norge fik guld. Frankrig fik Special Platter Price for bedste ret med æg/ost og Island prisen for bedste kødret.
Men Kenneth Toft-Hansens to retter var fantastiske. Det var dommerne ikke i tvivl om, så Danmark endnu en gang måtte på podiet. Danmark har klaret sig godt til Bocuse d’Or igennem årene, ikke mindst takket være Rasmus Kofoed, som har taget både guld, sølv og bronze og som denne gang er coach for Kenneth Toft-Hansen. Kenneth Toft-Hansen deltager i Bocuse d’Or for anden gang.

– “Det er fuldstændig fantastisk, at Danmark igen står på podiet. Det har været en lang proces, det har været en hård proces, men jeg kan jo konstatere, at det har båret frugt at have trænet så intenst siden efteråret 2017. Vi nåede det til tiden, selv om vi var pressede til det sidste, og vi har været oppe imod mange stærke kandidater.
Min assistent Christian Wellendorf har simpelthen leveret en kraftpræstation, og Rasmus Kofoed har været en fantastisk sparringspartner for mig,” siger Kenneth Toft-Hansen, som til daglig driver Svinkløv Badehotel.

Et tilbageblik til mesterskabet i Torino

Kenneth og teamet er nu hjemme i Danmark igen og har det ifølge Kenneth alle supergodt, selv om han godt vil indrømme, at de gerne ville have haft andet metal end bronze med hjem.

– “Norge var supergode, og vi var tæt på Sverige. Selv om vi synes, vi løber rigtig stærkt nu, så må vi bare konstatere, at Norge løber stærkere. Vi skruer op for tempoet, og motivationen er helt i top til at komme i gang med træningen til Lyon. Det er det, der er hovedmålet!,” siger Kenneth.

En af de store udfordringer ved konkurrencen var ifølge præsident Francis Cardenau at nå at få retterne klar inden for tidsfristen – især fordi der har været mange ændringer i regler undervejs, og fordi teamet skulle finde en god løsning med hensyn til den ‘mystery ingredient’, der først blev afsløret dagen før. Den hemmelige ingrediens var spaghetti, hvilket der ikke var mange andre end måske italienerne, der jublede over.

Teamet løste opgaven ved at koge, tørre og dybstege pastaen, så den puffede op og blev sprød. Den blev brugt som knasende drys på de violette asparges. Begge retter blev leveret til tiden, og alt gik godt dog med små skønhedsfejl, som nok kun teamet selv har kunnet se. Ifølge Cardenau var Kenneths og Christians kød det bedste af alle landes, og som mange af jer, der deltog i Torino, vil vide, så fik Danmark meget høj ros med på vejen for æstetikken.

Kenneth deltog i konkurrencen med følgende menu:

Vegetarret

Bundne ingredienser, som SKULLE bruges:
Æg og Castelmagno-ost

 • Letrøgede, cremede æg med sennep og porresauce
 • Tørret æggeblomme, kartoffel, frø og blomster
 • Castelmagno-ost med svampe og æbleeddike
 • Violette asparges med rugbrødscrumble, timianblomster og estragonmayonnaise
 • Asparges med persille og mandler

Kødret

Bundne ingredienser, som SKULLE bruges:
Mørbrad af ungkvæg, brisler, ris

 • Mørbrad i lag med aromatiske urter og svampe
 • Brisler og mørbrad med morkler og citron
 • Nye kartofler med rygeost, tørret hybenrose og puffede ris
 • Hvide asparges ’Vesterhavet’
 • Ærter, røgede snegleæg, estragon og ramsløg
 • Sauce med urter, sennepsfrø og brunet smør
 • Cremet peberrod

Fotos: Foodscene

 

(Visited 127 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments