Skrevet

Mad med trykkoger – Sådan laver du pulled pork på en time

En trykkoger er en genial køkkenmaskine, der hæver kogetemperaturen i gryden til 125 grader og dermed nedbringer tilberedningstiden til ca. ¼ af tiden.  Hvad sker der med smagsoplevelsen, tænker du. Den bliver mindst ¼ bedre. Stribevis af kokke, heriblandt Michelin-kokken Christian F. Puglisi, bruger og anbefaler den. Vi skrev om det her i oktober for to år siden, men det gør ikke trykkogeren mindre genial den dag i dag.

 

Trykkogeren er en fantastisk gryde, der burde være en fast bestanddel af ethvert køkken af den simple årsag: den sparer tid. Både i de professionelle køkkener og i det private hjem kommer trykkogeren fuldt til sin ret. Den nedbringer nemlig tilberedningstiden til en brøkdel.
Her er nogle eksempler på tilberedningstider:

 • Grøntsager, under 5 minutter
 • Coq au vin, 10 minutter
 • Gullasch, 20 minutter
 • Lammeskank, 30 minutter

Du kan også eksperimentere med saucer, risretter, dampede grøntsager og fisk, supper og alverdens gryderetter. Der findes mange grunde til, hvorfor madlavning med trykkoger er en god idé. En af dem er selvfølgelig tidsbesparelsen. En anden er, at du ved en trykkoger bevarer flere vitaminer og mineraler. Du behøver altså ikke at gå på kompromis med sundheden. Vi ved at det nogle gange kan være svært at komme i gang med at anvende nye køkkenredskaber og  vil gerne hjælpe dig lidt på vej med en nem og hurtig opskrift på pulled pork.
Men først en lille introduktion til gryden der gør det hele muligt.

Trykkogeren fra Lacor

Lacor har mange års erfaring med at lave denne type gryder, og deres trykkoger findes med en kapacitet på både 6 og 8 liter. Gryden er i en god solid kvalitet med gode solide håndtag, let lukkemekanisme og indstilling. Med en trykkoger fra Lacor kan du seriøst reducere den tid det tager at lave bestemte måltider fra chrispy chicken wings til spareribs eller som her: pulled pork

Pulled pork på en time

Normalt tager det omkring 12 timer at få pulled pork helt perfekt, men med en trykkoger kan den være klar på blot en enkelt time!
Sådan gør du:

Ingredienser:

 • 1 kilo nakkefilet
 • Krydderier f.eks. paprika, oregano, hvidløgspulver, chili og spidskommen
 • Lidt olivenolie
 • 2 kopper vand

Fremgangsmåde:

 1. Dup nakkefileten tør og skær den i 4 store stykker.
 2. Smør de 4 store stykker ind i dine krydderier.
 3. Opvarm en pande og brun dine fileter på hver side i ca. 6 minutter.
 4. Put vand og kød i trykkogeren og kog på højeste niveau i en time.
 5. Trevl det møre kød med en gaffel. Voilá du er nu klar til at sætte tænder i saftig pulled pork.

Udstyret du skal bruge:


Alle ved at godt køkkenudstyr giver bedre madoplevelser!

(Visited 2.315 times, 2 visits today)

Kommentarer

comments