Skrevet

Halloween 2018 – årets (u)hyggeligste dag

Halloween har de sidste 10-15 år sneget sig ind blandt de danske højtider og fejres hvert år den 31. oktober. Det er en tradition de fleste kender med græskar, uhyggelige film og udklædning. Hos H.W. Larsen fejrer vi halloween, som vi fejrer alle andre traditioner: med godt køkkengrej. For som ordsproget siger: alle ved at godt køkkenudstyr giver bedre madoplevelser.

No tricks, just treats.

Halloween har de sidste 10-15 år sneget sig ind blandt de danske højtider og fejres hvert år den 31. oktober. Det er en tradition de fleste kender med græskar, uhyggelige film og udklædning. Hos H.W. Larsen fejrer vi halloween, som vi fejrer alle andre traditioner: med godt køkkengrej. For som ordsproget siger: alle ved at godt køkkenudstyr giver bedre madoplevelser.

Halloween i Danmark

I Danmark handler halloween om at samles med familie og venner og hygge sig med at udhule græskar, der lyser op i en ellers mørk tid. Efteråret er en årstid præget af få særlige højtider og netop derfor bør traditioner som halloween og Mortensaften, der også er lige om hjørnet, holdes i hævd. Om ikke andet som en god undskyldning for at forkæle os selv med saftig andesteg og hvad dertil hører, græskarsuppe, kager med edderkoppemønstre og popcorn på sofaen med en uhyggelig (god) film. Mulighederne for at tilføre lidt halloween-stemning til madlavningen er uendelige – kun kreativiteten sætter grænsen.

Vi har samlet nogle forskellige produkter der gør en dag i halloween-åndens tegn lidt sjovere. Find dem nederst i indlægget. Skulle det alligevel knibe lidt med kreativiteten kan du tage udgangspunkt i disse opskrifter på æblekage eller honningkage (det er aldrig for tidligt!) fra Bagerlandsholdet og pynte dem i allerbedste halloween-stil. Er dine søde tand ikke nær så sød eller har du mere lyst til en lækker cremet græskarsuppe er hjælpen nær. Græskarsuppe smager fantastisk og er super let at lave. Sådan gør du:

Opskrift på græskarsuppe

Ingredienser:

 • 1 hokkaido græskar
 • 4 kartofler
 • 2 gulerødder
 • 1 løg
 • 4 fed hvidløg
 • ½-1 (afhængig af hvor stærk du ønsker din suppe) rød chili uden kerner
 • 1 spsk revet ingefær
 • 1 spsk citronsaft
 • ca. 2 dl vand
 • 1,5 dl fløde
 • 1 spsk olivenolie
 • ½ tsk spidskommen
 • Friskkværnet salt og peber.

Fremgangsmåde:

 1. Skyl græskarret og skær det midt over.
 2. Fjern kernerne og skær resten af græskarret i grove tern
 3. Skræl og snit gulerødder, kartofler og løg i grove tern.
 4. Sauter alle grøntsagerne i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt vand til det dækker grøntsagerne.
 5. Tilsæt den rensede chili, ingefær og spidskommen.
 6. Kom låg på suppen og kog den under låg i 20-25 minutter.
 7. Blend suppen til den er helt glat og cremet.
 8. Rør citronsaft og fløde i. Smag suppen til med salt og frisk kværnet peber.

Server med ristede græskarkerner, creme fraiche og godt brød. Top evt. med lidt ristet bacon. Velbekomme og happy halloween 🙂

(Visited 151 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments