Skrevet

Støbejern – Fem fordele og fokus på franske Staub

Alle kokke er enige om at støbejern er noget af det absolut bedste at stege og varme på. Det er det ideelle valg når det handler om gryderetter, fond, simremad, brød og stegning og du kan sågar også anvende det til at holde desserten, rejesalaten eller risalamanden kold. Hvis du fryser dit støbejernsprodukt før servering, vil det nemlig forblive koldt på bordet i lang tid.

 

Med andre ord – køkkenudstyr lavet af støbejern er yderst anvendeligt til flere forskellige formål. Her er fem af grundene til, at støbejern skal være en del af dit arsenal af køkkenudstyr.

Fem fordele ved støbejern

  • Støbejern er en fantastisk varmeleder, da varmen her bliver fordelt jævnt, langsomt og effektivt ud i gryden eller panden.
  • Når støbejern er opvarmet, kan du, takket være dets unikke evne til at fastholde varmen, skrue helt ned for komfuret og lade retten simre færdig på eftervarmen eller holde maden varm på middagsbordet.
  • Støbejern kan opnå meget høje temperaturer uden at det går i stykker, hvilket er vigtigt når man bruner eller steger kød, såsom bøf, som derved får de helt rigtige striber.
  • Støbejern er genialt at bage i. Prøv med grydebrødet, som efter sigende skulle være noget af det nemmeste og bedste brød at lave.
  • Støbejern er ekstremt holdbart og kan holde et helt liv og gå i arv i flere generationer, hvis man behandler det ordentligt.

Staub en France

Staub brandet stammer fra Alsace, et område i Frankrig, som er verdenskendt for dets kulinariske traditioner og gode mad. I over 40 år har brandet skabt formidabelt køkkenudstyr af støbejern. Det første stykke, en cocotte, var designet af Francis Staub i 1974. Specielt cocotten er en legende i det franske køkken. Cocotten er et essentielt og alsidigt stykke køkkenudstyr i et tidsløst design, som intet køkken bør være foruden.

Staub støbejern

Staubs støbejern er dækket med en dobbelt glaseret emaljebelægning, hvilket gør køkkenudstyret rustfrit og let at rengøre. Staubs produkter kombinerer det traditionelle håndværk med avanceret teknologi, og er resultatet af en traditionel fremstillingsproces, der finder sted i hjertet af Frankrig. Berømte restauratører verden over sætter stor pris på den høje kvalitet, og blandt andre stjernekokken Paul Bocuse sværgede til Staub cocotten fordi en god kalveskank eller osso buco tilberedt i en cocotte er virkelig noget særligt.  Staubs produkter bruges flittigt i prestigefyldte køkkener, men amatørkokke kan også have glæde af fordelene ved støbejern hjemme i deres eget private køkken. Hvert støbejernsprodukt er unikt og skabt i en sandform kun til det ene produkt.  De er både innovative, unikke og æstetiske, og vil, foruden at holde maden varm eller kold, pryde spisebordet.

Find her fem gode råd til pleje af dit støbejern. Følger du dem kan udstyret holde resten af livet og kan gå i arv i generationer.

Alle ved at godt køkkenudstyr giver bedre madoplevelser!

(Visited 391 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments