Skrevet

Gør januar lidt sjovere med Cacio e Pepe

Januar er lig med nytårsforsætter, men glem et øjeblik om slankekuren og løbeturen, for nu handler det om udstyret til den fedeste januar. Jovist, det er vigtigt at holde sig sund og rask, spise varieret, balanceret og gøre sit bedste for at blive en bedre udgave af sig selv, men det betyder ikke at fløden, smørret og kødet er fjenden. Alt med måde! Du får her vores opskrift på den italienske klassiker Cacio e Pepe.

Januar behøver ikke at være kedelig

Og lige netop derfor sætter vi fokus på udstyret, der virkelig forkæler smagsløgene, sætter slankekuren ud og gør januar lidt sjovere. Vi snakker hjemmelavet pasta med svampesovs, det møre sous vide tilberedte kød, burgerbøffer, smeltet ost og grillsmag. Og Cacio e Pepe. Selvfølgelig. Januar skal blive den fedeste måned. Cacio e Pepe er den nemmeste klassiker fra det italienske køkken og er en fantastisk simpel og afhængighedsskabende ret bestående af ganske få ingredienser. Retten er virkelig svær at forke op og kan tilberedes på 15-20 minutter. Med andre ord en sikker vinder.

Opskrift på Cacio e Pepe

(4 personer)

Ingredienser:
400 g spaghetti
2 spsk. smør
Friskkværnet sort peber
175 g friskrevet parmesanost (mix evt. med vesterhavsost eller pecorino)
Kogevand fra pastaen (ca. 2 dl)

Sådan gør du:

  1. Sæt en gryde med rigeligt vand til at koge. Huske at komme lidt salt i vandet.
  2. Start på saucen: Kom to spsk. smør på en pande (gerne en med høje kanter, der kan rumme den færdigkogte pasta. Find inspiration her).
  3. Lad smørret bruse lidt op og kværn en god mængde peber ned i smøret.
  4. Når pastaen er er ved at være al dente (kogt, men med bid), fiskes den op af gryden og kommes over på panden sammen med omkring 2 dl. pastavand på.
  5. Tilføj herefter osten lidt efter lidt, mens der hele tiden røres i panden. Tilsæt evt. også lidt mere pastavand, så retten ender med at være cremet og lækker.
  6. Server øjeblikkeligt med ekstra ost og evt. lidt frisk timian eller oregano drysset over.

 

Godt køkkenudstyr giver bedre madoplevelser.

(Visited 126 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments