Skrevet

Bocuse d’Or 2019 – Sådan gik det

Bocuse d´Or, verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, er netop afsluttet. I to intense dage har 24 mesterkokke fra 24 forskellige lande dystet om at blive kåret som verdens bedste. Kenneth Toft-Hansen repræsenterede Danmark og vandt guld.

Bocuse d’Or 2019

Bocuse d’Or er det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst. Siden 1987 er verdens bedste kok hvert andet år blevet kåret og i 2019 løb konkurrencen af stablen den 29. og 30. januar. Kenneth-Toft Hansen, køkkenchef og forpagter på Svinkløv Badehotel, stod i spidsen for det danske team med assistance fra Christian Wellendorf som sin højre hånd. På sit team havde Kenneth også tidligere Bocuse d’Or vinder Rasmus Kofoed som coach. Kofoed er den eneste kok i verden der både har vundet bronze, sølv og guld. I konkurrencen skal deltagerne udarbejde en fiskeret, tallerkenret, og en kødret, fadret, på basis af et udvalg af råvarer, som er bestemt på forhånd. Desuden skal et nationalt element indgå, som fra dansk side var enebær, vild timian, hybenroseeddiske, rygeost og Vesterhavsost. Kenneth deltog i konkurrencen med følgende menu:

Tallerkenretten ’Nature’

’Chartreuse’ med østers, muslinger og grøntsager
Puntarelle & agurk, spirer og tørret æggeblomme
Grønt æble, rygeost og estragon
Cremede muslinger med blomkål og tang

Fadretten ’Winter Flora Danica’

Kalvekam med brisler, enebær, persille & citron
Selleri-’ben’, Vesterhavsost og sprød jordskok
Rose af hybenroseeddike og rødbede med brunede løg og stegt kalvefedt
Mosaik med cremede vilde svampe og persillestængler
Friskt æble og glaskål
Estragon, rygeost og snegleæg
Kalvefond med brunet smør, syltede ramsløg og vild timian

 

 

 

 

 

 

 

Begge billeder er lånt fra den danske Bocuse d’Or Instagram-profil, og er skudt af fotograf Claes Bech-Poulsen. Se flere billeder af menuen, konkurrencen, forberedelserne, fejringen mm. der.

Ovenstående menu var altså den, der sikrede Kenneth, med hjælp fra resten af det danske Bocuse d’Or 2019 team, titlen som verdens bedste kok.

Verdens bedste kok – verdens bedste udstyr

Verdens bedste kok Kenneth Toft-Hansen. Billeder fra Bocuse d’Or er taget af Andreas Stenmann.

Ikke nok med at Kenneth Toft-Hansen blevet kåret som verdens bedste kok, så vandt hans assistent Christian Wellendorf prisen for bedste commis. Kokkenverdenens svar på en wingman. Knivens strygestål. Om sejren sagde Kenneth blandt andet:

“At det hele klappede i køkkenet, skyldes ikke mindst min fantastiske assistent Christian Wellendorf. Han fik fuldt fortjent prisen som bedste ’commis’! Han har givet det alt, han har i sig, og har evnen til bevare roen under det store pres, siger Kenneth Toft-Hansen.”

H.W. Larsen har leveret udstyret til det danske team, og nedenfor finder du 4 udvalgte stykker køkkenudstyr, som blev brugt til, at hive guldet hjem. Find alle favoritterne her.
Godt køkkenudstyr giver bedre madoplevelser.

(Visited 431 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments