Skrevet

Mere smag. Mindre madspild.

I kampen mod madspild har vi alle et ansvar, især når gastronomien fylder så meget, som den gør for os – både som professionelle og private madører, hvad end vi lever af det eller for det. Der findes flere måder at konservere mad på blandt andet syltning og rygning. Af køkkenmaskiner kan en vakuumpakker og en dehydrator være behjælpelige.

Vakuumpakning

En vakuumpakker er et alsidigt redskab, der kan bruges til mange formål indenfor blandt andet konservering og sous vide. Der er nogle få ting du skal være opmærksom på når du har med sous vide og vakuumpakning at gøre. Dem har vi skrevet om her.

Dehydrering

Dehydrering af fødevarer er en gammel måde at konservere på og foregår via lufttørring. En dehydrator kendes derfor også under navnet tørreovn. Ved dehydrering udtørres råvaren så den mister en stor del af sit vandindhold. Uden tilsætning af sukker intensiveres smagen samtidig med at vitaminer, mineraler og næringsstoffer bibeholdes. Du kan dehydrere de fleste råvarer, herunder også fisk, kød, krydderurter, svampe, tang og bær. De mest oplagte råvarer er frugt og grøntsager.

3 fordele ved en dehydrator:

  • Dehydrerede råvarer bibeholder deres vitaminer, mineraler og næringsstoffer og deres smag intensiveres uden tilsætning af sukker.
  • De tørrede råvarer har en længere holdbarhed end de friske.
  • Du kan lave lækre sunde snacks, som er nemme at have med som en eftermiddagssnack eller et alternativ til fredagssnolderet.

Opbevaring

Madopbevaring skal bevare madens smag og sikre praktisk, hygiejnisk opbevaring i køleskab, fryser eller skabe. Undgå brød og kager der tørrer ud hurtigt og ikke mindst at smide rester ud. Vi har runde og firkantet bokse i et utal af størrelser og ligeledes opbevaringsglas, der også kan bruges til syltning.

Find opbevaringsglas her og opbevaringsbokse her.

 

(Visited 148 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments