Skrevet

Påskeæg med pistacie – Opskrift af Det Danske Bagerlandshold

Kommer påsken altid sådan lidt snigende ind på dig, uden at du rigtigt har nået at forberede dig? Super irriterende når man gerne ville have lavet leverpostejen til frokostbordet og de marcipanfyldte chokoladeæg til kaffen selv… Men tøv ikke – vi hjælper dig og kommer dig her i forkøbet med en opskrift på påskeæg med pistacienødder.

Opskrift på påskeæg med pistacie

Det Danske Bagerlandshold har udviklet og godkendt denne fantastiske omend simple opskrift på påskeæg og den kan raffineres efter smag og behag. Dekorer efter alle kunstens regler med lige præcis det du har lyst til. Vi har et stort udvalg af bageudstyr, chokoladevarmere, dekorationsmåtter og chokoladegafler – alt sammen med prisgaranti. Og husk at chokolade og nødder bedst hakkes med en brødkniv.

Opskrift på 10 påskeæg

Ingredienser:

 • 220 gram marcipan (gerne Lemke marcipan)
 • 100 gram pistacienødder fint hakkede
 • 30 gram mørk rom
 • Mørk chokolade til overtræk (gerne 57%)
 • Hakket pistacienødder og evt. frysetørret hindbær til pynt (eller hvad du nu har lyst til)

Sådan gør du:

 1. Bland de hakkede pistacienødder, marcipan og rom grundigt sammen.
 2. Del ”dejen” i 10 stykker af 35 gram og tril dem til små ovale æg.
 3. Placer æggene på et stykke bagepapir og lad dem tørre ved stuetemperatur i minimum et par timer. Meget gerne til næste dag da dette medvirker at chokoladen ikke sprækker når æggene overtrækkes.
 4. Temperer en god portion mørk chokolade og ”bundovertræk” dem. Det vil sige at man dypper ca. ¼ i chokoladen og lader chokoladen hærde.
 5. Overtræk herefter æggene helt ved hjælp af en dyppegaffel.
 6. Afpynt og server.

 

 

(Visited 1.047 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments