Skrevet

Skarpt udstyr giver den bedste mad!

Hos H.W. Larsen sætter vi det gode håndværk i højsædet. Det skinner igennem på vores sliberi, hvor vi sliber hundredvis af knive hver eneste dag. Det kræver en udtalt sans for detaljen og et perfekt håndelag at få selv det mest livstrætte stykke stål bragt til live igen.

5 trin til skarpe knive

At slibe en kniv består af 5 trin, som alle udgør en vigtig del af den perfekte, skarpe kniv.

  1. Først lægges et skær på kniven – et skær der dikteres af knivens type og beskaffenhed.
  2. Dernæst slankes bladet ud, hvis der er behov for dette. Det betyder, at vi sliber op ad siderne på bladet, så du får det optimale skær.
  3. Nu gentages begge trin men på andre slibebånd og med et andet underlag.
  4. Herefter poleres kniven. Først på en grov sisal valse og herefter på en fin bomuldsvalse.
  5. Slutteligt fin-slibes kniven i hånden. Alt foregår i hånden. Ingen styreland eller opspændingsgrej bruges undervejs, da det ville begrænse os i forhold til vores alsidighed og færdige resultat.

Vi sliber knivene med sjælen

Det er vigtigt, at alle vinkler og aftræk ligger inden for én grads nøjagtighed – det sikrer skarphed og styrke i æggen. Alle processer er baseret på en teknik, der nøje indlæres de første 3 år man arbejder som skærsliber. Intet andet firma har en slibeteknik som hos H.W. Larsen – en teknik vores 4 slibere er stolte af at beherske, for det er nemlig svært at lære. Piv svært. Men når kniven er så skarp, at tomaterne tigger om at blive skåret igen, så føler man at det alle anstrengelserne værd!

Vi glæder os til at se dig og dine knive i H.W. Larsen!

 

(Visited 50 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments