Skrevet

Havrebrød – Opskrift af Det Danske Bagerlandshold

For ikke så lang tid siden kvalificerede Det Danske Bagerlandshold sig til VM i bageri, der afholdes næste år i januar. I sidste uge delte vi opskriften på et aromatisk brød fyldt med smag og nu kan du også prøve kræfter med landsholdets himmelske havrebrød. Dette havrebrød har en mild smag og skøn krumme, men du skal holde tungen lige i munden for vi har at gøre med endnu mere nørdet opskrift. Tag evt. udgangspunkt i opskriften og prøv dig frem. God fornøjelse!

Opskrift på havrebrød

Sådan gør du:

1) 325 gram hvedesurdej friskes op 14-16 timer før brug (find opskrift her)

2) Havegrød laves (se ingredienser herunder)

3) Grunddej laves

4) Køretider følges

5) Dejen ”ligges”

6) Dejes ”raskes”

7) Brødet bages

Ingredienser

Grunddej:

  • 1050 gram hvedemel
  • 200 gram havremel
  • 790 gram vand
  • 365 gram havregrød (350 gram vand, 125 gram havregryn, 3 gram salt – koges godt sammen)
  • 32 gram salt
  • 10 gram gær

Dejtemperatur: 25 grader.

Køretid langsomt: 2 minutter – autolyse i 60 minutter – 8 minutter.

Køretid hurtigt: 3 minutter – salt tilsættes de sidste 2 minutter.

Liggetid: 2 x 60 minutter i plastbeholder.

Dejvægt: 500 gram.

Forarbejdning: Efter endt liggetid, vendes dejen ud på bordet, der er drysset med havremel. Dejen afvejes i ønskede stykker, og foldes let aflange, og vendes med virket opad i aflange hævekurve foret med klæde.

Rasketid: 14-16 timer på køl

Indsætningstemperatur: 280 grader.

Bagetemperatur: 240 grader.

Damptilførsel: 15 sekunder.

Bagetid: ca. 45 minutter. Spjæld åbnes efter 20 minutter.

 

 

 

 

(Visited 40 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments