Skrevet

Endeavour: dansk design til private og professionelle

Hos H.W. Larsen bestræber vi os på at tilbyde vores venner det allerbedste køkkenudstyr. Vi synes selv at vi gør det ret godt. Nogle andre der også gør det godt inden for verdenen af godt køkkengrej er Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg. Begge er kendte navne inden for dansk gastronomi og de to herrer er derudover skaberne af Endeavour-serien. 

At bestræbe sig

Endeavour [en-de-var] betyder “at bestræbe sig”, og med serien af professionelle køkkenredskaber bestræber Kirk og Maarbjerg sig på at forene kvalitet, design og etik. De to kokke, der er kendt som henholdsvis populær TV-kok, gastronomisk debattør og fra programmet Nak & Æd (Kirk) samt som modtager af Michelin-stjerner af flere omgange (Maarbjerg), driver sammen det kulinariske studie, KIRK+MAARBJERG. Et af deres hovedformål er at sikre, at Endeavour redskaberne til fulde opfylder de to kokkes behov som professionelle kokke.
Endeavour har hovedsæde i København, hvor skandinavisk design og kravet til kvalitet er principper. Disse principper sikrer at Endeavour-serien udvikles i en tidsløs ånd. En ånd der skal sikre at det danske knivmærke er blandt de foretrukne redskaber i køkkenet.

På opdagelse

Endeavour er foruden navnet på Kirk og Maarbjerg knivserie også navnet på et stort og flot skib fra 1768. Skibet tilhørte den britiske søofficer og opdagelsesrejsende James Cooks. Endeavour var en fantastisk arbejdsplads, hvor Cook og hans mandskab kunne forske, skrive skibslog og tegne præcise kort over nye lande. Cook var ikke kun interesseret i opdagelser på havet og i verden men også i køkkenet. Han var meget optaget af sammenhængen mellem maden ombord på skibet og mandskabets helbred. Derfor påtvang han sit mandskab en ernæringsrigtig diæt, hvorved besætningen på skibet undgik sygdomme som skørbug, der ellers tog livet af mange søfarende.

Gode råvarer, håndlavet mad og fordybelse

Meget af denne tankegang har de to stiftere taget med videre. Endeavour er for dem en påmindelse om altid at bestræbe sig på at finde nye afkroge af det globale køkken – også hvad angår køkkenredskaber. Derfor er deres knivserie blandt andet lavet med 67 lag damaskus stål fra Japan. Håndtagene er lavet af FSC-certificeret Pakka-Wood. Forholdet mellem de gode råvarer, håndlavet mad og fordybelsen er nerven i Kirk+Maarbjergs tilgang til moderne madlavning – og naturligvis også i arbejdet med Endeavour-produkterne. Shop Endeavour her.

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Kommentarer

comments