Alle knive
Popularitet
Rullemappe uden indhold, 6 rum, Icel, Sort
Spar 33%
900BOLS06
Før DKK 299,00
DKK 199,00 / stk inkl. moms
DKK 159,20 ekskl. moms
Universalkniv, 25 cm, Icel Horeca Prime
Spar 44%
2816625
Før DKK 229,00
DKK 129,00 / stk inkl. moms
DKK 103,20 ekskl. moms
Brødkniv, 20 cm, Icel Nature
Spar 36%
2370920
Før DKK 249,00
DKK 159,00 / stk inkl. moms
DKK 127,20 ekskl. moms
Østersåbner 8 cm sort Icel
Spar 34%
271900008
Før DKK 149,00
DKK 99,00 / stk inkl. moms
DKK 79,20 ekskl. moms
Urtekniv, 8 cm, Icel Junior
Spar 25%
241303808
Før DKK 56,00
DKK 42,00 / stk inkl. moms
DKK 33,60 ekskl. moms
Kokkekniv, 20 cm, Icel Horeca Prime, smalt blad
Spar 44%
2812720
Før DKK 229,00
DKK 129,00 / stk inkl. moms
DKK 103,20 ekskl. moms
Brødkniv, 20 cm, Icel I-Tech, sort
Spar 25%
2410920SORT
Før DKK 139,00
DKK 104,25 / stk inkl. moms
DKK 83,40 ekskl. moms
Rullemappe uden indhold, 15 rum, Icel, Sort
Spar 37%
900BOLS15
Før DKK 629,00
DKK 399,00 / stk inkl. moms
DKK 319,20 ekskl. moms
Tournierkniv, 6 cm, Icel Technik
Spar 25%
271860106
Før DKK 119,00
DKK 89,25 / stk inkl. moms
DKK 71,40 ekskl. moms
Udbener, 15 cm, Icel, blå, lige blad
Spar 36%
246391815
Før DKK 119,00
DKK 76,30 / stk inkl. moms
DKK 61,04 ekskl. moms
Kokkekniv, 25 cm, Icel Nature
Spar 40%
2371025
Før DKK 329,00
DKK 199,00 / stk inkl. moms
DKK 159,20 ekskl. moms
Urtekniv, 9 cm, Icel Junior
Spar 25%
241320009
Før DKK 49,00
DKK 36,75 / stk inkl. moms
DKK 29,40 ekskl. moms
Kokkekniv, 20 cm, Icel Nature
Spar 40%
2371020
Før DKK 299,00
DKK 179,00 / stk inkl. moms
DKK 143,20 ekskl. moms
Santokukniv, 18 cm, Icel Horeca Prime, med luftskær
Spar 40%
2818518
Før DKK 299,00
DKK 179,00 / stk inkl. moms
DKK 143,20 ekskl. moms
Santokukniv, 18 cm, Icel Horeca Prime
Spar 39%
2812518
Før DKK 179,00
DKK 109,00 / stk inkl. moms
DKK 87,20 ekskl. moms
Pyntekniv, 15 cm, Icel Nature
Spar 39%
2370315
Før DKK 229,00
DKK 139,00 / stk inkl. moms
DKK 111,20 ekskl. moms
Knivmagnet 35 cm Icel
Spar 47%
951960735_master
Før DKK 372,50
Fra DKK 199,00 inkl. moms
DKK 159,20 ekskl. moms
Udbener, 15 cm, Icel Douro Gourmet, sort, lige blad
Spar 33%
2210615
Før DKK 439,00
DKK 293,30 / stk inkl. moms
DKK 234,64 ekskl. moms
Skærekniv, 25 cm, Icel Protect, slank
Spar 45%
281251225
Før DKK 229,00
DKK 125,40 / stk inkl. moms
DKK 100,32 ekskl. moms
Tournierkniv, 8 cm, Icel Douro Gourmet
Spar 43%
2210108
Før DKK 379,00
DKK 215,40 / stk inkl. moms
DKK 172,32 ekskl. moms
Urtekniv, 13 cm, Icel Douro Gourmet
Spar 40%
2210313
Før DKK 439,00
DKK 263,40 / stk inkl. moms
DKK 210,72 ekskl. moms
Brødkniv, 20 cm, Icel Douro Gourmet
Spar 46%
2210920
Før DKK 499,00
DKK 269,40 / stk inkl. moms
DKK 215,52 ekskl. moms
Trancherkniv, 20 cm, Icel Technik
Spar 25%
271861420
Før DKK 239,00
DKK 179,25 / stk inkl. moms
DKK 143,40 ekskl. moms
Trancherkniv, 25 cm, Icel Technik
Spar 44%
271861425
Før DKK 269,00
DKK 149,40 / stk inkl. moms
DKK 119,52 ekskl. moms
Trancherkniv, 15 cm, Icel Maître
Spar 46%
271741215
Før DKK 499,00
DKK 269,40 / stk inkl. moms
DKK 215,52 ekskl. moms
Shawarmakniv, 30 cm, Icel Technik
Spar 46%
271861130
Før DKK 299,00
DKK 161,40 / stk inkl. moms
DKK 129,12 ekskl. moms
Udbener, 13 cm, Icel Maître, lige blad
Spar 35%
271740713
Før DKK 439,00
DKK 286,30 / stk inkl. moms
DKK 229,04 ekskl. moms
Skærekniv, 18 cm, Icel Maître, fleksibel
Spotvare Outlet
Spar 48%
271742218
Før DKK 673,75
DKK 349,00 / stk inkl. moms
DKK 279,20 ekskl. moms
Pyntekniv, 12 cm, Icel Horeca Prime
Spar 30%
2810312
Før DKK 99,00
DKK 69,00 / stk inkl. moms
DKK 55,20 ekskl. moms
Tomatkniv, 11 cm, Icel Junior
Spar 44%
241320411
Før DKK 74,00
DKK 41,40 / stk inkl. moms
DKK 33,12 ekskl. moms
Skinkekniv, 30 cm, Icel Technik
Spar 25%
271861730
Før DKK 269,00
DKK 201,75 / stk inkl. moms
DKK 161,40 ekskl. moms
Trancherkniv, 18 cm, Icel Maître
Spar 44%
271741218
Før DKK 599,00
DKK 335,40 / stk inkl. moms
DKK 268,32 ekskl. moms
Udbener, 15 cm, Icel Tradicao, træskæfte, bredt, lige blad
Spar 39%
233313915
Før DKK 229,00
DKK 139,30 / stk inkl. moms
DKK 111,44 ekskl. moms
Ostekniv, 11 cm, Icel Junior, med bølgeskær
Spar 44%
241510211
Før DKK 69,00
DKK 38,40 / stk inkl. moms
DKK 30,72 ekskl. moms
Kokkekniv, 18 cm, Icel I-Tech, sort
Spar 25%
2411018SORT
Før DKK 129,00
DKK 96,75 / stk inkl. moms
DKK 77,40 ekskl. moms
Trancherkniv, 20 cm, Icel Maître
Spar 45%
271741220
Før DKK 649,00
DKK 359,40 / stk inkl. moms
DKK 287,52 ekskl. moms
Udbener, 15 cm, Icel Maître, lige blad
Spar 36%
271740715
Før DKK 499,00
DKK 321,30 / stk inkl. moms
DKK 257,04 ekskl. moms
Skinkekniv, 30 cm, Icel Universal
Spar 43%
2711730
Før DKK 599,00
DKK 341,40 / stk inkl. moms
DKK 273,12 ekskl. moms
Tomatkniv, 13 cm, Icel Maître
Spar 45%
271740513
Før DKK 499,00
DKK 275,40 / stk inkl. moms
DKK 220,32 ekskl. moms
Kokkekniv, 16 cm, Icel Horeca Prime
Spar 40%
2811016
Før DKK 149,00
DKK 89,00 / stk inkl. moms
DKK 71,20 ekskl. moms

Sådan vælger du knive

De tre nødvendige 

  • Kokkekniv: En kokkekniv er den vigtigste kniv i køkkenet takket være sin alsidighed. Kniven skal være udstyret med et højt og kraftigt blad, der helst er over 21 cm langt. Længden er nemlig afgørende for at kunne skære tynde, flotte skiver af fx steg. Hvis man kun skal have én kokkekniv, så er det sikreste valg en smedet kokkekniv, da kniven skal være stærk nok til at skære gennem fx rygbenet på en stor fisk eller et kyllingeben eller til at dele et hvidkålshoved.  
  • Urtekniv: Den næste kniv, der er svær at leve uden, er den lille urtekniv. En god urtekniv kan med fordel bruges til alt fra at pille løg til at skære frugt og hakke grøntsager som fx gulerødder. Håndtaget må ikke være for lille. Selvom det er en lille kniv, så skal håndtaget ligge godt i hånden. 
  • Brødkniv/Universalkniv: Den sidste af de tre must-haves er en kniv med bølgeskær, og gerne med et blad på 23 cm eller længere, eksempelvis en universalkniv. En brødkniv er selvfølgelig eminent til at skære brød, men en universalkniv - som er kraftigere, har mere 'aggressive' bølger end en brødkniv og har et svaj på bladet - er også rigtig god til andre opgaver, fx til at hakke chokolade, nødder og andre ikke-saftholdige emner på en ensartet måde.

Måske kan man klare sig med blot tre knive i sit arsenal, men går du op i madlavning, så vil du naturligvis gerne have lidt mere at lege med end de tre nødvendige, især til det grønne køkken. 

Fire knive til den passionerede hjemmekok

  • Tomatkniv: Selvfølgelig kan du skære dine tomater med en almindelig urtekniv, men det bliver en udfordring, så snart kniven ikke længere er helt skarp. Så klarer den ikke længere at skære gennem tomatens lidt seje skal. Den udfordring kan du vinke farvel til med en tomatkniv, der takket være bølgeskæret indfører en helt ny fornemmelse af akkuratesse i din madlavning. P.S. Husk også, at du kan få slebet dine knive professionelt på H.W.Larsens eget sliberi. Læs mere om slibning hos H.W.Larsen >>
  • Filetkniv: Hvis du holder af at fiske, eller bare kan lide at købe din fisk hel, så vil du have stor gavn af en filetkniv, der med dens tynde, let bøjelige blad gør arbejdet til en leg for dig. 
  • Slagterkniv: Den tredje kniv, vi regner med at finde i køkkenet hos den passionerede, kødspisende, hjemmekok er en slagterkniv, der har en rundet, let opadgående spids, der kan følge ben og hinder. Hvis man håndterer større kødstykker, så vil man i tillæg til slagterkniven desuden have stor gavn af en spidsudbener. Den er eminent til at udbene lammekøller, tilvirke kødstykker til pålæg og meget mere. 
  • Santokukniv: Santokukniven er blevet særdeles populær i de seneste år. Den er kendt for sin uovertrufne evne til at skære løg, porre og salat, fordi det brede, lidt kortere blad gør den stabil og præcis. Det kan tage lidt tid og træning at blive vant til en santoku. Men den tålmodige bliver belønnet; da kniven er både let og smidig, og har en facon der helt naturligt fremmer den gode ergonomi når man snitter/hakker i det grønne køkken. Santokukniven har meget til fælles med bunkakniven (nævnt nedenfor): Bladets facon gør den særdeles god til præcisionsarbejde med grøntsager og frugt, men den kan også bruges til mindre kødstykker og fisk. Æggen på udgaver med hårdtstålsblad kan dog ikke kan holde til at skære gennem hårde emner. 

Fire knive til feinschmeckerne

Bunkakniv

Hvis du ofte strimler grøntsager - eller vil gøre det noget mere, så vil denne japanske kokkekniv gøre det til en leg for dig. Bunkaknivens skær har en let krumning fra hæl til spids, der gør den rigtig god til at skære og grøntsager og frugt. Bunka-kniven er en all-round kniv, der fungerer som en mellemting mellem en kort kokkekniv og en santokukniv. Den kan med fordel bruges til kød og fisk, hvor den skarpe spids på knivbladet er fænomenal til detaljer og pudsning. Bemærk dog, at æggen på udgaver med hårdtstålsblad ikke kan holde til at skære gennem hårde emner, fx ben.

Sashimikniv

Kniv nummer to, en sashimikniv, er i den specifikke ende, men står der ofte sushi på menuen, i det professionelle køkken eller derhjemme, så er det naturligvis på sin plads at eje denne kniv. Den er særlig udviklet til at skære sushi i smukke, velafmålte stykker – blandt andet takket være den asymmetriske facetslibning.  

Laksekniv 

På samme måde er en lang og lækker laksekniv et must, hvis du vil servere gravad eller koldrøget laks skåret ud i elegante, tynde skiver. Især en model med luftskær, som Granton eller SENJEN slicer, er oplagt. Luftskæret gør at bladet lettere ’slipper’ fisken.

Ostekniv

Sidst, men ikke mindst skal og må vi ikke glemme alle jer, der elsker ost. Særlige osteknive er naturligvis ikke en nødvendighed – en almindelig kniv klarer jo jobbet ganske fint, men hvis tanken om at have de helt rigtige knive til yndlingsostene virker tiltalende, så er mulighederne mange. Uanset om favoritten er blød eller hård, om den hedder Brie, Primadonna eller Roquefort, har vi mange modeller af knive (og høvle) til din yndlingsost. 

Pas godt på din kniv 

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>