Brug af strygestål

En god kniv er en skarp kniv

Åh! Er der noget mere irriterende end sløve knive? Der flosser kødet og splatter tomaterne ud i stedet for at skære fine, tynde skiver? Det er der heldigvis råd for. Nemlig slibning. Og her er der flere måder at gribe det an på. Med en eller to hænder.

Alt efter ambitioner og knivtype. Der findes grundlæggende to forskellige metoder at slibe sine knive på. Nemlig med strygestål og knivaftrækker. Begge metoder er glimrende og er mest af alt et spørgsmål om temperament og tid. Der findes nu også en tredje måde - nemlig at overlade slibningen til os.

Tak, her går det strygende!

Strygestålet er en måde, at slibe sine knive på. Og det er faktisk slet ikke så svært, som mange tror. Blot man følger nogle simple regler, kan man få sine skarpe knive tilbage. Med et enkelt strøg - eller to. At slibe en kniv er ikke - som mange fejlagtigt tror - en manddomsprøve eller en stærkmandkonkurrence. Tværtimod. Det gælder om at gøre det så korrekt som muligt - ikke så hurtigt som muligt.

Sådan gør du:

1. Hold strygestålet i venstre hånd og kniven i højre (og omvendt hvis du er venstrehåndet)

2. Læg tommelfingeren oven på knivens klinge og læg kniv og tommelfinger ned til strygestålet. Derved fremkommer den rette vinkel at slibe i - nemlig 15 grader - som skal holdes under hele slibningen, for ikke at ødelægge knivens skær.

3. Før nu kniven ned ad strygestålet i en 15 graders vinkel. Det er ikke nødvendigt at gøre det hurtigt eller lægge mange kræfter i. Strygestålet skal nok gøre arbejdet.

4. Tag 2-3 strøg på hver side af kniven og den er klar til brug!



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her