Hvor lang tid holder slibningen og hvor tit skal de slibes?

Mange ting spiller ind, så svaret er ikke så indlysende, men her er vores gode råd:

• Når du køber en ny kniv, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at kvaliteten er i orden. Vær opmærksom på, om kniven er godt hærdet.

Det er det vigtigste, da det gør, at kniven kan holde skæret og man kan brække og flække med den.

• Sørg altid for at få din nye kniv slebet op før brug, da skæret ikke altid er 100% fra fabrikken.

• Når du har fået slebet din kniv, er det vigtigt, at du opbevarer den ordentligt; det vil sige enten i en knivblok eller på en knivmagnet.

Du kan også lægge dem i en skuffe, men så anbefaler vi, at de lægges i en knivbeskytter.

• Når du tager din nyslebne kniv i brug, så skal du være meget forsigtig med ikke at være for voldsom, når du hakker eller skærer ned i noget, der er hårdt. Det kan nemlig medføre at knivens æg lægger sig. Det vil sige, at skæret lægger sig over til den ene side, og kniven bliver sløv og ubrugelig.

• Efter et stykke tids brug, kan du godt begynde at tage mere fat og begynde at bruge et strygestål.

• Når du skal til at skære, snitte eller hakke, er det meget vigtigt, at du bruger et rigtigt skærebræt. Det skal være lavet af et blødt materiale da hårde materialer slider for meget på kniven - og at skære ned i porcelæn eller metalbordplader er bandlyst!



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her