Fra standup og skuespil til røde bøffer og bearnaisesovs. Timm Vladimir har med sin madskole i Valby valgt at forfølge en gammel drøm.

Nogle restauranter sætter en ære i at have en beliggenhed, som gør, at de er lidt svære at finde. Restauranter, der ligger sådan lidt gemt ad vejen som en hemmelig oase, som kun byens særligt indviede kender til.
Timm Vladimir har valgt en helt anden strategi for sit køkken, for S-toget holder bogstaveligt talt lige ved hoveddøren. Her kan ingen klage over, at det er svært at finde frem. “Det er altså praktisk, for så behøver folk ikke tænke over, om de nu skal tage bilen herind,” griner Timm Vladimir.

Timm Vladimirs Køkken ved Valby Station åbnede dørene i november, og ideen er blevet særdeles godt modtaget, fortæller bagmanden. Bade private- og firmaarrangementer giver travlhed i køkkenet. Men Vladimirs køkken er ikke en restaurant, det er en madskole. Her handler det ikke om at sidde ved et bord og spise, det er selve processen omkring tilberedningen, der er i højsædet.

“Vi kommer aldrig til bare at servere mad for gæsterne. Vi kan jo se, at gæsterne snakker og kigger pa maden på en helt anden made, nar de selv har været med til at lave den,” siger Timm Vladimir. “At være med her ved bordet skal være lige som, hvis du var hjemme hos en god ven, og skulle hjælpe med at lave maden.” Hjemlig hygge.  Tanken om den hjemlige hygge går igen i køkkenets indretning. Her er ingen store flader i rustfrit stal, kun den store emhætte afslører, at det er et professionelt køkken. Ellers er her skærebrætter i træ og flotte farvede mønstre pa væggen. I centrum af rummet er et stort bord pa 2 gange 5 meter, hvor gæsterne star samlet rundt om og laver maden pa transportable gasblus. Det giver fleksibilitet, så køkkenet kan indrettes til den rette intimitet, alt efter om der er 8 eller 18 gæster
omkring bordet.

“Du har selv nallerne nede i alle retterne, og du må gerne nyde et godt glas rødvin imens,” siger køkkenchefen.

“For du kommer jo ikke her for at fa en fagnørdet aften. Vi star ikke og laver kørvelmarineret makrel begravet i høaske. Vi laver nogle ting, som folk kender, og så de ikke føler, det er for svært. Så vi laver bade italiensk, tapas og nyt nordisk,” fortæller Timm Vladimir. Så Timm Vladimirs køkken handler altså om at lade gæsterne være med til at lave nogle klassiske retter, som de kender. Men samtidig insisterer Timm Vladimir pa, at han også vil udfordre. Gæsterne skal lære, at det faktisk ikke er så kompliceret at lave mad fra bunden, som mange gerne vil gøre det til. “Nar jeg siger til folk, at de skal lave hjemmelavet bearnaisesovs, så siger de ‘uuuuh, Gud nej, det er svært, det kan vi ikke.’ Men gu’ er det da ej svært,” siger Vladimir.  Noget køkkenudstyr i en varevogn og så besøge forsamlingshuse, men det ville blive svært at fa logistikken til at hænge sammen. Men da nogle venner tilbød mig dette sted, så tænkte jeg ‘selvfølgelig - det er jo oplagt’. Så er logistikken jo pa plads,” siger Timm Vladimir. “Jeg har altid lavet mad, og også haft det lidt i baghovedet, at jeg en dag skulle have en kro. Men tanken om, at det er sindssygt hårdt arbejde at skrælle løg dagen lang, har afholdt mig fra det,” siger Timm Vladimir med et smil. “Men at undervise i madlavning er jo nærmest som at stå og lave stand-up eller stå pa en teaterscene, og det er mit ‘drug’.”

Få nallerne i alle retterne

“Det er et af vores principper her, at vi gerne vil aflive myten om, at det er svært at lave god mad. Vi vil gerne give gæsterne nogle gode rad og tips med hjem, så vi kan fa den her stolthed ved at lave maden selv tilbage til danskerne. Det er vigtigt, synes jeg,” siger Timm Vladimir. Som at stå på en scene Timm Vladimir har faktisk altid interesseret sig for madlavning, men det var først da han sikrede sig sejren i tv-madprogrammet Masterchef, at der for alvor kom skred i planerne om at gøre noget seriøst ved madlavningen.  Jeg gik og rumlede med nogle planer  om, at jeg skulle rejse rundt i landet og undervise i madlavning. Maske have

Tekst: Lars Bo Axelholm
Foto: Skovdal & Skovdal



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her