Larsen leverer Formel 1- ovn til Bo Bechs Brødbageri

Bo Bechs Brødbageri, der åbnede onsdag efter påske, sælger kun ét brød – Bo Bechs eget surdejsbrød bagt på fuldkornshvedemel. Larsen leverede og installerede den italienske stenovn fra Tagliavini, der driver (bag)værket. Tagliavine-ovnen er ovnenes Formel 1-maskine og er så stor at St. Kongensgade måtte lukkes af, da den blev leveret

Ovnen over alle ovne.

Ovnen er hjertet i ethvert bageri og Bo Bech vidste lige præcis, hvad han ønskede sig – en italiensk stenovn fra Tagliavini. Han vidste også, at H.W.Larsen havde ekspertisen til at få tændt op i ovnen – og realisere hans drøm om at bage det perfekte brød.

H.W. Larsen stod for levering og installation og det gik ikke stille af sig, for det er ikke nogen helt almindelig ovn. Tagliavini-ovnen er så stor, at St. Kongensgade blev lukket af, da den blev leveret til bageriet. Heldigvis var bageriets facade ikke lavet endnu, for så kunne ovnen ikke være kommet ind i bageriet. Og det selvom ovnen blev leveret i dele og samlet af H.W. Larsen i selve bageriet.

1151_36 1151_38

H.W. Larsen stod for levering og installation og det gik ikke stille af sig, for det er ikke nogen helt almindelig ovn. Tagliavini-ovnen er så stor, at St. Kongensgade blev lukket af, da den blev leveret til bageriet. Heldigvis var bageriets facade ikke lavet endnu, for så kunne ovnen ikke være kommet ind i bageriet. Og det selvom ovnen blev leveret i dele og samlet af H.W. Larsen i selve bageriet.

Benjamin Jensen fra H.W. Larsen havde ansvaret for at gøre ovnen køreklar: ”Jeg har aldrig set en ovn, der er så gennemført.
Der er ingen lette løsninger – alle dele er udstyret med både primær og sekundær sikring. Derfor tog det også 3 mand 7 arbejdsdage at samle den”. Ovnen har 4 bagerum og 96 varmelegemer, og Benjamin brugte 40 sække isolering til at isolere den. Men så kan den til gengæld også tage 100 brød ad gangen – og den har fuldautomatisk styring af alle funktioner bl.a. tid, temperatur og fugtighed.

Et ordentligt brød.

Bo Bech har altid drømt om at åbne et bageri, hvor man kan købe et godt brød til en rimelig pris. Et brød består af nogle meget simple og grundlæggende råvarer – vand, mel og salt. Dér, hvor det gode brød skiller sig ud, er i håndværket. Med den filosofi vil Bo Bechs lave det bedst mulige brød.
Og kunderne kan lide konceptet. Lige siden Bo Bechs et-brøds bageri åbnede er salget gået som varmt brød. Kunderne er nysgerrige efter det unikke koncept og det vækker begejstring, at det unikke brød kun koster 30 kr.

1151_35 1151_33


Det er bagermester Rune Ambo Nielsen, der står for den daglige drift af Bo Bechs Brødbageri, og Rune er en glad mand – både pga. den unikke ovn og samarbejdet med H.W. Larsen.
”Vi har været glade for samarbejdet med H.W. Larsen. Levering, installation og service har fungeret perfekt. På trods af størrelsen er ovnen utrolig enkel at bruge, og efter en simpel indledende programmering har den kørt upåklageligt siden åbningen”, siger Rune.

1151_34 1151_39

Sprøde skorper.

Rune Ambo Nielsen nyder at arbejde med den italienske stenovn: ”Ovnen er noget helt andet end en almindelig varmtluftsovn.
Brødet får den lækreste sprøde skorpe, og vi undgår den tykke skal og de bobler, som ofte ses i en almindelig varmluftsovn”.
Ovnen er i det hele taget livsnerven i Bo Bech Brødbageri.
Stenovnen kan tage 100 brød af gangen mod 20 i en almindelig ovn. Og for at kunne drive en forretning, der kun sælger ét brød, er der nødt til at være en stor volumen.

Spis brød til.

Idéen bag Bo Bech Brødbageri var at lave en hyggelig bagerbutik af den gamle skole, så butikken er skrabet helt ned til det essentielle – brødet, ovnen og det nødvendige køkkenudstyr.
Der sælges hverken smør eller mælk, og end ikke en dankort-automat er der blevet plads til. Bo Bechs Brødbageri vil genopfinde bagerfaget og genetablere respekten for det, der er kernen i al bagekunst og i ethvert godt måltid – brødet.



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her