Naturen viser sig fra sin absolut smukkeste side denne sommerdag, hvor vi på cykel har kurs mod weekends "getaway". Destinationen er Dyvig Badehotel på toppen af Als og forventningerne er store.

samme takt som vi i sindigt tempo bevæger os gennem landskabet, forsvinder den vel følelse af stress og jag. Da vi sidst på kendte eftermiddagen triller ned ad den stejle bakke mod vigen, hvor hotellet ligger, er vi helt klar til et par dage med forkælelse af alle sanser - og til en kop friskbrygget kaffe fra Madam blå kanden.

Dyvig _badehotel _52_web Dyvig _badehotel 50

Den rene idyl

Dyvig Badehotel ligger som en perle i vandkanten - helt nede ved den lille stemningsfulde lystbådehavn med de mange maritime sommergæster. Det røde træværk med fine hvide detaljer, et væld af blomster ude og inde og de klassisk indrettede stuer og værelser, sender straks tankerne tilbage til de gode gamle dage omkring 1930'erne, men faktisk har hotellet kun lige rundet det første år. Den gennemførte stil med sans for detaljerne er i høj grad en del af den forkælelse, man som gæst oplever på hotellet.

Vi lægger stor vægt på, at gæsterne får en helstøbt oplevelse med hjem efter et ophold på hotellet fortæller den daglige leder og forpagter John Bech Amstrup. Den idyl, som hersker i områdets natur, skal gæsterne kunne genfinde og nyde i hotellets indretning og stemning. Og det må siges at være lykkedes til fulde - ikke mindst de velvalgte vægfarver, smukke tekstiler og den store samling af antikke møbler og malerier, der pryder indretningen overalt, bidrager til oplevelsen af et ægte badehotel.

Dyvig _badehotel 29 Dyvig _badehotel 4

Forkælelse fra køkkenet

Udover smukke velindrettede værelser råder Dyvig Badehotel også over et ambitiøst køkken, der med fokus på lokale råvarer, serverer gastronomiske oplevelser for gæsterne, der er fuldt på højde med hotellets øvrige mange kvaliteter. Vi tager gerne udgangspunkt i de specialiteter som vi kan finde her i området fortæller John Bech Amstrup og giver et aktuelt eksempel. I dag har vi f.eks. haft besøg af en dame fra den lille by Holm, som ligger få kilometer herfra og hun havde friskplukkede kirsebær med. Dem købte vi naturligvis, og det gør vi også med mange andre produkter. Vi vil gerne på den måde støtte de lokale producenter samtidig med, at vi får de bedste og friskeste af årstidens råvarer til vore gæster på hotellet.

Som gæst kan man vælge at spise i "Skipperstuen", der har klassiske dansk/franske brasserieretter på menuen eller i "restaurant Vigen", der byder på gourmet med enkle og vellykkede kreationer, inspireret af både det danske og det franske køkken.

John Bech Amstrups fortid på flere af landets velrenomme spisesteder fornægter sig ikke, og køkkenet i sig selv er derfor en rejse værd. At en middag på badehotellet samtidig kan indtages siddende et stenkast fra vigens blå vand og med udsigten til hvide sejl, der langsomt glider ind i vigen for natten, gør bestemt ikke oplevelsen mindre attraktiv.

Dyvig _badehotel 40 Dyvig _badehotel 34

Besøg fra udlandet

Selv om Dyvig Badehotel ligger for enden af vejen - langt fra metropolernes vibrerende nerve - har mange allerede opdaget hotellet og dens kvaliteter. Som f.eks. en placering i den luxuriøse guide - Robbe&Berking Luxury Hotel and Restaurant Guide, som udkommer hvert år med de 100 mest luxuriøse steder i verden.

Placeringen væk fra hverdagens hektiske liv er i sig selv befriende og det tiltaler mange - også udenlandske gæster. "Ud over vore danske gæster har vi også rigtig mange gæster fra både Tyskland og England" forklarer John Bech Amstrup og fortæller - hvad ud over beliggenheden - er med til at tiltrække gæster langvejs fra.

De føler sig faktisk lidt hjemme på hotellet. Vores indretning med bl.a. lækre engelske tekstiler og de mange blomster er ikke tilfældig. Inspirationen er hentet fra tyske og engelske indretningstraditioner og har fundet vej til hotellet, fordi ejeren Hans Michael Jebsen selv har nære relationer til netop de lande.

Efter to afslappende dage var det blevet tid til igen at cykle mod færgen. Hotellets oldfrue sagde farvel i døren - hun får den sidste stjerne med på vejen. Den service hun ydede under vores ophold var ganske imponerende. Kombineret med værdifulde oplysninger om områdets små fantastiske hemmeligheder som f.eks. den lille vinmark på skråningen ned mod vigen, smutvejen til stranden og lokale anekdoter fuldendte opholdet på "Danmarks smukkeste badehotel".Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her