For fem år siden overtog Henrik Green Hotel Kirstine i Næstved. Han kunne ganske enkelt ikke stå for den 270 år gamle bygnings charme. Denne skal for alt i verden bevares, men det levner stadig plads til moderne luksus. Senest har hotellets køkken fået en overhaling til glæde for gæsterne såvel som personalet, der nu har forhold til at lave endnu bedre mad.

Susåen er Sjællands største vandløb, og den løber igennem Næstved. Netop dér, et minuts gang fra åen, ligger en idyllisk hvid bindingsværksbygning fra 1745. Stedet hedder Hotel Kirstine, og de seneste 106 år har den aldrende bygning fungeret som hotel. Så længe har den nuværende ejer, Henrik Green, dog ikke drevet hotellet. Stedets lange historik var dog særdeles medvirkende til, at han faldt for det og besluttede sig for at overtage det for fem år siden.

”Det er et fantastisk smukt hotel, der ligger rigtig godt. Til den ene side har man Susåen, mens man samtidig befinder sig midt i Næstved, så vi har skov, stand og by omkring os. Hotel Kirstine er et unikt gammelt hus på godt og ondt med skæve vægge og vinkler i hele bygningen, og det var netop charmen ved det, som fik mig til at falde for det,” siger Henrik Green, der ikke lægger skjul på, at det havde været nemmere og billigere at overtage et nyt, moderne hotel, som var lige til at rykke ind i.
Hotel Kirstine har i alt 31 værelser, og de er alle nyistandsatte og indrettet med Hästens-senge og edderdunsdyner at krybe ned under.
”Selv om det er et gammelt, kringlet hotel, har vi ønsket, at alt skulle være i tip top stand, så vores gæster kan få en rigtig god oplevelse hos os,” siger Henrik Green.

Nyt køkken.

Den store gennemrenovering omfattede også køkkenet. Det gamle køkken var ikke særlig praktisk, og det besværede arbejdsgangen for personalet, og de mange skæve vinkler i bygningen gjorde det trængt. Derfor blev det hele revet ned, og H.W.Larsen blev hyret til at sætte et splinternyt køkken op. Det inkluderer blandt andet en specialfremstillet bordplade, der er tilpasset bygningens alternative vinkler.
”For at kunne lave endnu bedre mad til vores gæster ville vi gerne have et helt nyt køkken. Det inkluderer også nye kloakker, gulv og elinstallationer, så vi har fået et lys, der svarer til dagslys. Det er blevet
mere funktionelt, og det har også skabt langt bedre arbejdsforhold for personalet. Arbejdsgangen er også blevet optimeret, fordi vi nu har opdelt det kolde og varme parti, og bagerafdelingen har også sin egen afdeling nu,” siger Henrik Green.

Maden på Hotel Kirstine er dansk-fransk med udgangspunkt i sæsonens bedste råvarer. Det er køkkenchefen, Jens Jul- Rasmussen, der styrer slagets gang ved komfuret, og som gæst kan man nyde a la carte-retter såvel som en aktuel månedsmenu, der i oktober byder på rimmet torsk med rødbedeolie, syltede rødløg og krydderurter til forret, mens hovedretten står på grillet kalvemørbrad serveret med braiseret selleri, kartoffelgratin og sellerisky. Middagen rundes af med en variation af chokolade.
”Jeg plejer at sige: Spørg efter det, og vi har det. Vi står hver morgen og bager pandekager og serverer æg, så der er rigeligt at vælge imellem,” siger Henrik Green.


TEKST: RASMUS PALSGÅRD
FOTO: JESPER BLÆSILD



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her