Manden bag Bar Sushi Danmark er også en af H.W.Larsens mange, virkeligt gode venner, Claus Skovsted. Og så alligevel. For bar’sushi er netop navnet på den efterhånden landsdækkende kæde af sushi-restauranter, som nu også er at finde i København. Mange velkendte sushi-anretninger og japanske specialiteter er på kortet,  men en stædig og kompromisløs kamp for smagsoplevelsen gør, at bar’sushi skiller sig ud fra mængden.

I juni måned 2014 åbnede bar’sushi deres femte restaurant i lokaler på Frederiksberg med ansigt til den travle Falkoner Allé. Indrettet rundt om rå stensøjler og i et stramt, moderne og japansk design, serveres der alt fra  klassisk sushi og sashimi til wok og supper. Der er i restauranten plads til 18-20 spisende gæster, som har mulighed for at følge med i det åbne køkken, hvor de dygtige kokke svinger kniven. 

Selvom bar’sushi på papiret kunne ligne et ganske almindeligt sushi-køkken, så er der flere detaljer, som indikerer, at ambitionerne rækker udover det forventede. Et eksempel er maskinen, der hermetisk lukker varme retter og supper med plast låg til take away, hvilket holder retten varm til gæsten kommer hjem. På den måde sikrer man, at take away oplevelsen nærmer sig oplevelsen af at spise direkte i restauranten, og at smagen ikke damper væk undervejs. 

Som i enhver anden restaurant så er køkkenet essentielt for at kunne levere mad i topklasse. Ved etableringen af bar’sushi på Frederiksberg tog ejer Claus Skovsted fat i H.W. Larsen, som hjalp til med design, levering og montering af det  særlige sushi-køkken og udstyr. Køkkenet blev leveret med bl.a. rustfrie ståloverflader, induktionsplader og særlige køleenheder fra Zanussi-Electrolux. Da sushi og rå fisk mere end noget andet er afhængig af meget lave temperaturer, er der ved anretterstationen installeret kølebrønde, som er nemt tilgængelige, og samtidig holder maden frisk i længere tid.

Claus Skovsted er på ingen måde ny i køkkenbranchen og restaurantmiljøet, og han har stor erfaring med, hvad der virker og ikke virker i indretningen af nye køkkener. Alligevel var sparring med H.W. Larsens konsulenter og samarbejdspartnere en lærerig oplevelse: “Med bar’sushi prøver vi at skabe madoplevelser af bedste kvalitet, og til det har vi også brug for udstyr og køkner af bedste kvalitet. Hele processen med H.W. Larsen har sikkert givet begge parter mere viden og inspiration. Jeg har mine ideer, og de har deres. Tilsammen har vi skabt et godt resultat”’

Det er ikke blot ambitionen om at skabe gode madoplevelser, der driver værket i bar’sushi. Ønsket om at kunne videreudvikle og introducere flere dansker for det japanske køkken, står også højt på listen. Derfor er restauranten på Frederiksberg nok heller ikke den sidste af sin slags, og Danmark kan glæde sig til mange og flere gode sushi-oplevelser fremover. 



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her