Gaderne er belagt med brosten. Gamle og ujævne. Det stilrene og moderne Cafe Kok og Brasserie Kok skiller sig godt ud i Svendborgs bymidte.

Goddag Mogens. Lige et øjeblik, så skal jeg være der. Medejer Charlotte Pedersen tiltaler caféens stamkunde venligt og med fornavn. Hun byder derefter Larsen&Venners udsendte på en kop kaffe og undskylder sig et øjeblik. Imens kan magasinets udsendte betragte caféen, som er enkel og klassisk med sorte borde, sorte fletstole og hvide vægge. Stilren, moderne og fuld af stemning.
Cafe Kok ejes af Charlotte og Martin Pedersen. Der er mor og søn. Faderen Lars og søsteren Carina er også tilknyttet caféen - som henholdsvis leverandør og ekstern afholder af vinsmagning og tjener.

DSC1849 DSC1814

Fodboldkokken - Der er mange stamkunder på Cafe Kok.

Vi startede med at åbne en café, fordi den ikke er så sæsonpræget som en restaurant. Vi har derfor mange stamkunder og lokale gæster i caféen, fortæller Martin Pedersen, der i 2006 blev færdiguddannet som kok fra Hotel Troense på Tåsinge.
Siden har han stået i forskellige køkkener i Svendborg Midtby og valgte i februar 2010, sammen med sin mor, at åbne sin egen café.

Vi ville gerne åbne en café med god og hjemmelavet mad. Vi laver så meget som muligt selv, for eksempel er burgerbollerne lavet på økologisk mel fra Ringe, siger han.
Navnet på caféen og brasseriet - Kok - er Martins gamle kaldenavn fra hans fodboldklub, hvor der var mange med samme fornavn.
Fordi jeg var kok, så fik jeg det kaldenavn. Det har lige siden hængt ved.
Fra caféen er der to tilstødende lokaler, der blandt andet bliver benyttet af virksomheder og kommunen til personalemøder med mere. I det ene lokale hænger der tilmed en fladskærm. Lokalerne bliver også flittigt brugt som selskabslokaler.

DSC1784 DSC1962

5 stjerner af 6

Caféen og brasseriet er forbundet med hinanden. Men kun for personalet. Stederne har hver deres indgang.
Stilen i brasseriet er - ligesom i caféen - klassisk og enkel med små borde og lette loftslamper. En unik detalje er et lokale til venstre for indgangen, hvor et bord bag en glasvæg giver virksomheder og private mulighed for at være en del af restauranten, men samtidig spise 'for lukkede døre'.
Det bliver faktisk brugt meget, fortæller Martin, mens han viser lokalerne frem.
Menukort er ligeså enkelt som indretningen. Tre forretter, tre hovedretter og tre desserter vidner om et brasserie, der har stor respekt for enkeltheden og troen på sig selv.
Og det er der tilsyneladende også andre der har. Brasseriet åbnede i foråret 2012 og har fået god modtagelse blandt lokalbefolkningen, en anmelder og nu også tilrejsende.
Vi fik fem ud af seks stjerner hos en madanmelder i Fyens Stiftstidende, så nu begynder folk også at besøge os fra oplandet, fortæller Martin.
Priserne er også stilrene og enkle - treretters menu for 295 kroner.

DSC1774 DSC1883

Et køkken fra L'EASY Business

Da Charlotte og Martin skulle i gang med at sætte Brasserie Kok i stand og bestemme sig for køkkengrej, valgte de at lease en del af køkkenets inventar. Det var en beslutning, som de i dag er glade for.
Vi var vist nogen af de første, der leasede et køkken. Det var ikke meningen, vi ville gøre det, men blev så rådgivet til det. Det virkede lidt mærkeligt i starten, men har vist sig at være en god idé, for det løsriver nogle penge i den anden ende, siger Charlotte.

DSC1875 DSC1902

Brasseriet leaser de store køkkenelementer, komfur, ovn, grill og køler.

Det har givet god mening for os at lease de store elementer, men alle de små og specielle maskiner har vi selv købt os til, tilføjer Martin.
Det var igennem H.W.Larsen, at Brasserie Kok og L'EASY Business fandt frem til den leasede ordning i køkkenet, men udover køkkenelementerne er alt lydudstyr i restauranten leveret af L'EASY Business.
Vi havde en af konsulenterne fra L'EASY Business herude, og så fandt han ud af, at vi også manglede lydudstyr. Det viste sig, at L'EASY Business også leverede projektorer, musikanlæg og mikrofoner, så vi ordnede det hele igennem dem. Kommunen er allerede begyndt at bruge vores lokaler meget, så vi er meget glade for ordningen. Ikke mindst fordi L'EASY Business har sørget for opsætning og installering af alt udstyret og det hele er i deres hænder, hvis der opstår problemer med det, siger Charlotte.
Leaset eller ej - det gamle og ujævne ydre falder godt i hak med det stilrene og moderne ydre i Svendborg midtby.

DSC1972 DSC1862



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her