I forlængelse af det eminente udvalg af nordiske restauranter i København er der kommet endnu en lovende en af slagsen ved navn Naert. Den skiller sig dog ud ved specifikt at anvende norske råvarer med lange traditioner, som rækker meget længere tilbage end den pulvermad, som nogle måske forbinder Norge med, og vi kan betragte, at maden på Naert også smager langt bedre.

”Planen var egentlig, at vi ville lægge stille og roligt ud med en håndfuld gæster om dagen, men sådan er det ikke rigtig gået, og vi er allerede begyndt at ansætte mere personale,” siger Jacob Burmølle-Jensen, køkkenchef og partner i den nye Restaurant Naert, der ligger i Pilestræde i det indre København.

02 1 02 41

Både restaurantens placering og fremtoning i begyndelsen har været ganske diskret, fordi den nye restaurant gerne ville finde sit fodfæste, men hurtigt har de fået gode anmeldelser i aviserne, og bookingerne er flere, end de havde turdet håbe på. Naert er en nordisk gourmetrestaurant, der kommer naturligt i slipstrømmen på de mange gode restauranter, der fokuserer på lokale og nordiske råvarer, men de adskiller sig alligevel ved at bruge et spændende udvalg af norske råvarer, som ellers normalt ikke får megen opmærksomhed herhjemme.

”Vi er især optaget af nordmændenes stærke tradition for at hengemme og konservere. Vi præsenterer eksempelvis vores gæster for klipfisk, surmælk, rømme (norsk cremefraiche, red.) og fenalår (saltet og tørret lamme- eller gedelår). I vores retter kombinerer vi for eksempelvis friske kammuslinger fra Tromsø med tørret kød,” fortæller køkkenchefen, der har tidligere har arbejdet på Michelin-restauranten Kadeau i København samt 28°-50° i London.

02 33 Naert 17

Socialt køkken

Naert har et åbent køkken, så gæsterne kan følge med i kokkenes arbejde. Det er H.W. Larsen, der har opført køkkenet i tæt samarbejde med folkene bag Naert, så det kunne blive helt rigtigt for dem.

”Vi er super glade for køkkenet. Det er bygget op på en måde, så vi skal bevæge os så lidt som muligt, fordi vi har alle vores ting inden for rækkevidde. Det sparer os for megen tid, når vi har gæster, og det var det vigtigste for os. Samtidig har vi fået indrettet et åbent pas, hvor vi står samlet og forbereder os til service. Der kan vi snakke, planlægge og rette op på fejl, og det giver nogle gode samtaler frem og tilbage, så det er et meget socialt køkken,” fortæller han.

Apropos det sociale har Jacob Burmølle-Jensen og partnerne også et klart ønske om, hvilken restaurant de gerne vil have. ”Vi vil gerne have en restaurant med et miljø, der gør, at vores gæster har lyst til at sidde efter middagen og slappe lidt af og nyde hinandens selskab over en kop kaffe eller en avec. Vi ønsker, at de skal føle sig hjemme, og derfor anretter vi heller ikke maden alt for fancy, så det bliver lidt mere hjemligt,” siger han.

En aften med det hele, otte retter, velkomstbobler, vinmenu, vand og kaffe, koster 1.500 kroner, hvilket gør Naert til en gourmetrestaurant i den tilgængelige ende af skalaen. ”For mig er 1.500 stadig mange penge for at gå ud at spise, så vi er rigtig glade for, at vi har gæster, der gerne vil komme at spise. Vores ambition er ikke at blive rige, men derimod at have glæde gæster hver aften,” siger Jacob Burmølle-Jensen.

02 7 02 11

Tekst af Rasmus Palsgård



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her