I Odense ligger gourmetrestauranten GOMA, som siden 2007 har serveret eksperimenterende og udsøgte retter. Hovedinspirationen er japansk, men også varme retter med inspiration fra det franske  og nordiske køkken finder vej til menuen. I oktober 2013 valgte man at relancere stedet med et nyere køkken og cocktailbar, så det er en oplevelsespakke i 2 etager.

GOMA_DSC7060 GOMA_DSC7145

Ideen bag relancering var et løft af køkken og ny indretning af restaurant med plads til 50 personer i to afdelinger, kun adskilt af en lille trappe. Desuden skulle en cocktailbar byde gæster velkommen og kunne tilbyde drinks og snacks - også i de lidt senere aftentimer. En relancering og et redesign af køkkenindretning handler i høj grad om kreativitet, men for GOMA handlede det også om at have respekt for de historiske lokaler på Kongensgade 66-68, som med tiden er blevet slået sammen for at rumme flere gæster.  

Historien og de spektakulære lokaler daterer helt tilbage til 1800-tallet, hvor man besluttede at bygge et centrum for Fyns kulturliv i “Fyns Forsamlingshus”. Dette betød, at renoveringen af køkken blandt andet skulle forholde sig til bevaringen af hvælvinger i loftet og en smule skæve gulve og vægge.

GOMA_DSC7237 GOMA_DSC7263

H.W.Larsen var inden montering og installering også med i vejledning om materialevalg og designmuligheder af blandt andet specialsmedet køleenheder samt udskiftning af gaskomfur til induktion.

Resultatet af relanceringen taler for sig selv. Et moderne, japansk og gastronomisk centrum midt i eventyrbyen - med et professionelt køkken der afspejler både historie og højeste standard. Dog er det ikke til at se, at GOMA faktisk også danner ramme for et eksperimentarium for en række “satelit-restauranter” rundt i landet. Partnere, kokke og køkkenchefer fra bar’sushi i Vejle, Kolding, Odense, Svendborg og København mødes månedligt og udfordrer hinanden på nye opskrifter og smagsoplevelser.    

GOMA er fortsat et gastronomisk center for det japanske køkken, og rammerne lever igen fuldt op til de krav, som både kokke og gæster har til en oplevelse ud over det sædvanelige.   

GOMA_DSC7393 GOMA_DSC7377

Tekst: Magnus Ankerstrøm Andreassen 

Foto: Jesper Blæsild



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her